Olabile og Olakibo tar en drikkepause

Ukens_Foto_Etiopia
I Omodalen finnes det hverken bøker, videoer, spesialputer eller hjelpetelefon for ammende mødre. Foto: Spencer Montero/www.photito.com
Kjære Instagram. Pupp er mat, og vi heier på naturlige kropper som gjør det kropper er ment å gjøre. Vi vet at dette bildet strider mot sensurreglene deres, men kanskje det er på tide å godta at kvinner har brystvorter og kjønnshår, og at brukerne deres tåler det.

Det er lite som er så vakkert som et diende barn. Kontakten mellom mor og barn er så sterk at den stenger resten av verden ute. Men mens vi leser ammebøker, og kjøper ammeputer, melkepumper og brystvortekrem her i Vesten, så er et kjapt måltid fra mors bryst totalt strippet for staffasje i Etiopia.

Her tar Olabile og Olakibo seg en slurk fra mødrene sine Nachuna og Nachare. De er fra Surma-stammen i Omo dalen, og kvinnene har prydet seg med arr. Disse lages ved at huden løftes med en torne, og deretter skjæres et dypt kutt med et barberblad. Både menn og kvinner pryder seg med arr, og mennenes arr symboliserer ofte at de har drept noen fra en annen stamme. Har de en hesteskoform på høyrearmen, har de drept en mann, og har de det på venstrearmen, betyr det at den drepte er en kvinne.

Foto: Spencer Montero

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Blikk mot verden 21. august

Nyheter med snert: Bikinikledd Rihanna i Berlin, Cinque Terre tar grep for...
Les Mer