Olabile og Olakibo tar en drikkepause

Ukens_Foto_Etiopia
I Omodalen finnes det hverken bøker, videoer, spesialputer eller hjelpetelefon for ammende mødre. Foto: Spencer Montero/www.photito.com
Kjære Instagram. Pupp er mat, og vi heier på naturlige kropper som gjør det kropper er ment å gjøre. Vi vet at dette bildet strider mot sensurreglene deres, men kanskje det er på tide å godta at kvinner har brystvorter og kjønnshår, og at brukerne deres tåler det.

Det er lite som er så vakkert som et diende barn. Kontakten mellom mor og barn er så sterk at den stenger resten av verden ute. Men mens vi leser ammebøker, og kjøper ammeputer, melkepumper og brystvortekrem her i Vesten, så er et kjapt måltid fra mors bryst totalt strippet for staffasje i Etiopia.

Her tar Olabile og Olakibo seg en slurk fra mødrene sine Nachuna og Nachare. De er fra Surma-stammen i Omo dalen, og kvinnene har prydet seg med arr. Disse lages ved at huden løftes med en torne, og deretter skjæres et dypt kutt med et barberblad. Både menn og kvinner pryder seg med arr, og mennenes arr symboliserer ofte at de har drept noen fra en annen stamme. Har de en hesteskoform på høyrearmen, har de drept en mann, og har de det på venstrearmen, betyr det at den drepte er en kvinne.

Foto: Spencer Montero

More from Vibeke Montero
Zanzibars beste vannhull
På Zanzibar finner du stemningsfulle vannhull der britene har drukket sin g&t...
Read More