Hvis øyer er romantiske, så er tidevannsøyer magiske!

Hvit sand omkranset av turkist hav. Hverken mer eller mindre. Sko er overflødig. Alt er egentlig overflødig, for det eneste du trenger er badetøy og kjæresten din.

Utenfor Zanzibars hovedstad Stonetown, ligger Nakupenda. Ved lavvann blottlegger sandbanken seg, slik at vi kan ligge i den myke korallsanden, nyte godt av det klare vannet og bare kjenne hvor deilig det er å befinne seg i dette barfotparadiset.

Zanzibar_Valentines
Båtene som frakter deg ut til sandbanken har morsomme navn, som Jambo, Hakuna Matata, Facebook og Mr. Bean – hva som helst for at vi skal huske dem.

Og som om ikke det er romantisk nok, så betyr Nakupenda «jeg elsker deg».

Zanzibar_Valentines_02
Kan det bli mer romantisk enn en dagstur til en øy som heter «jeg elsker deg»?

Jeg er ikke på Nakupenda med kjæresten min, men med kule kolleger. Det fungerer det også:) Vi har jobbet lange dager med å dele ut nordmenns gamle briller til lokalbefolkningen på Zanzibar, takket være Specsavers fantastiske veldedighetsarbeid. Jeg er med for å lage reportasje om prosjektet for Hjemmet. Og for å snuse meg frem til det beste av Zanzibar, så klart.

Dine gamle briller kan gi nytt syn på Zanzibar

Zanzibar_Valentines_03
Siden jeg er her uten kjæreste, har jeg tid til å lage et fint oppslagsbilde for Hjemmet:)

Og Nakupenda er definitivt noe av det aller beste Zanzibar har å by på. Her kan du leve ut drømmen om en øde øy, for det finnes hverken trær eller bebyggelse her. Bare de rå elementene, og ekvatorsola som er hetere enn gutta i Roma. Derfor orker de færreste å være her mer enn et par timer.

Kommer du med en organisert utflukt (fra hotellet), så sørger de for litt skygge (i form at et oppspent laken), snorkleutstyr og en deilig lunsj fra havet. Grillede hummer, reker og barracudafisk. Og vips, så forvandles barfotparadiset til sjømathimmelen!

Zanzibar_Valentines_04
Kommer du til Nakupenda på utflukt, kan du nyte godt av snorkleutstyr, skygge og sjømatlunsj.

Har du bare lyst på en enkel tur uten bevertning (og femti andre turister), så kan du be fiskerne i havna om å frakte deg ut. Det gjør de mer enn gjerne for noen shilling – men da må du huske å ta med deg kald drikke selv. Det blir fort varmt.

Zanzibar_Valentines_05
Grillet hummer til lunsj? Ja takk!

Dette er definitivt verdt en dagstur, og turen fra Stonetown ut til sandbanken tar cirka en halvtime. Fiskerne vet når på dagen det lønner seg å dra ut, i forhold til høyvann og lavvann, så lytt til dem.

Zanzibar_Valentines_07
Hvem sa at reisejournalister ikke har en hard jobb?

Vibeke tester Zanzibars beste vannhull