Jeg er ingen stor Starbucksfan, kan ikke fordra sirup i kaffen og synes det er litt slitsomt at de alltid spør om hva du heter sånn at de kan skrive det på koppen. Krampetrendy, og veldig upraktisk når man heter «Vibeke» i utlandet.

Kaffe er min religion

Men da jeg var i Japan, fant jeg ut at en av verdens mest unike Starbucksfilialer lå like ved av et av templene jeg skulle besøke. Det passet veldig bra ettersom jeg alltid har sagt at kaffe er min religion. Plutselig ble Starbucks interessant igjen.

Dazaifu Tenmangu er et av Japans aller vakreste og viktigste templer. Det er akkurat så vakkert som man forventer at et et japansk shintotempel skal være. En drøm av pagoder, blomstrende plommetrær og rødmalte broer. Et sted for tankeflukt og inspirasjon. Og ikke minst, et sted å bli kaffetørst! Ikke et vondt ord om grønn te, men etter et par dager i Japan, begynte jeg å kjenne savnet etter et realt kaffekick.

Arkitekt med muskler

Dazaifus Starbucks er designet av den verdenskjente, japanske arkitekten Kengo Kuma. I disse dager holder han på å skape Tokyos nye olympiastadion som skal stå ferdig til lekene i 2020. Det blir en unik stadion der materialvalget er tre. Tidligere har han blant annet designet hovedkvarter til LVMH-gruppen (Moët Hennessy Louis Vuitton) i Osaka.

Kengo Kuma er arkitekten bak denne surrealistiske Starbucksfilialen.

I 2011 sto Kumas Starbuckskafe ferdig, til glede for de over to millioner turistene som besøker Dazaifutempelet årlig. Også her har Kumas materialvalg falt på treverk med over totusen lengder med tre som dekker fasaden, taket og veggene i kafeen. Resultatet er unikt og spennende, og som gjest følte jeg at jeg ble sugd inn i lokalet. Jeg skal ikke påstå at kaffen smakte bedre, men selve opplevelsen ble definitivt hevet noen hakk over et vanlig kafebesøk.

Trendy japanere elsker Starbucks!

I 2018 skal det åpnes en Starbucks i Tokyo som også er designet av Kengo Kuma, så det spørs om jeg ikke må reise tilbake:)

Les også: 10 ting jeg ikke visste om Japan

Her ligger Dazaifu: