5 romantiske ting å gjøre i Roma

Amor i Roma. Foto: Vibeke Montero
Spis is og se romantiske historiske steder i den evige stad, Roma. Her er noen tips jeg tror vil være inspirerende.

Spis is og se romantiske historiske steder i den evige stad, Roma. Her er noen tips jeg tror vil være inspirerende.

  1. Spis is på San Crispino. Julia Robert spiste is i denne iskremforretningen en gate unna Pantheon i filmatiseringen av Elisabeth Gilberts bok «Eat, pray, love». Den regnes av gelato-eksperter for å være den aller beste. Det finnes minst dusin smaker og det er greit nok, synes jeg. (Piazza della Maddalena 3, www.ilgelatodisancrispino.it).
  1. Sett deg og spis pasta på en av de mange små restaurantene i Trastevere, Roma. Foto: Fran Fernández

    Snus i Romas jødiske historie. De første jødene kom til Roma som kjøpmenn allerede 163 før Kristus. Deres økonomiske og medisinske kunnskap ble høyt verdsatt, men fra 1555 ble jødene fordrevet til området rundt Via del Portico d’Ottavia. Her bor det fortsatt jøder og det er flere spisesteder som tilbyr italiensk koshermat. Begynn med kostherkafeene i Portico d’Ottavia og stopp ved Giggetto al Portico d’Ottavia, 21/22 og prøv friterte artisjokker eller noen av de andre rettene jødene har introdusert for folk i Roma. På Lungotevere er det en synagoge som innholder et museum som beskriver de romerske jødenes historie.

  2. Sukk over de skjønne engleskulpturene laget av den store arkitekten Gian Lorenzo Berninis (1598-1680) i kirken, Sant Andrea delle Fratte, rett over veien for hans hus, på hjørnet av Via di Propaganda og Via della Mercede. Denne kirken er også åsted for religiøse mirakler, du kan lese om disse inne i kirken.
  3. Se mosaikkarbeidet i Santa Maria-kirken i Trastevere fra 1140, men merk deg at kirken ble grunnlagt cirka 350 år e.Kr. (Piazza Santa Maria).
  4. Se solen gå ned over Villa Borghese mens du tar en cocktail og litt snacks i timene før middag (Via Lombardia 47, www.sofitel.com)
Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Derfor ferierer jeg ikke i Norge

Norge er landet der prisene er stivere enn drinkene. Literprisen for gin...
Les Mer