Spis is og se romantiske historiske steder i den evige stad, Roma. Her er noen tips jeg tror vil være inspirerende.

  1. Spis is på San Crispino. Julia Robert spiste is i denne iskremforretningen en gate unna Pantheon i filmatiseringen av Elisabeth Gilberts bok «Eat, pray, love». Den regnes av gelato-eksperter for å være den aller beste. Det finnes minst dusin smaker og det er greit nok, synes jeg. (Piazza della Maddalena 3, www.ilgelatodisancrispino.it).
  1. Sett deg og spis pasta på en av de mange små restaurantene i Trastevere, Roma. Foto: Fran Fernández

    Snus i Romas jødiske historie. De første jødene kom til Roma som kjøpmenn allerede 163 før Kristus. Deres økonomiske og medisinske kunnskap ble høyt verdsatt, men fra 1555 ble jødene fordrevet til området rundt Via del Portico d’Ottavia. Her bor det fortsatt jøder og det er flere spisesteder som tilbyr italiensk koshermat. Begynn med kostherkafeene i Portico d’Ottavia og stopp ved Giggetto al Portico d’Ottavia, 21/22 og prøv friterte artisjokker eller noen av de andre rettene jødene har introdusert for folk i Roma. På Lungotevere er det en synagoge som innholder et museum som beskriver de romerske jødenes historie.

  2. Sukk over de skjønne engleskulpturene laget av den store arkitekten Gian Lorenzo Berninis (1598-1680) i kirken, Sant Andrea delle Fratte, rett over veien for hans hus, på hjørnet av Via di Propaganda og Via della Mercede. Denne kirken er også åsted for religiøse mirakler, du kan lese om disse inne i kirken.
  3. Se mosaikkarbeidet i Santa Maria-kirken i Trastevere fra 1140, men merk deg at kirken ble grunnlagt cirka 350 år e.Kr. (Piazza Santa Maria).
  4. Se solen gå ned over Villa Borghese mens du tar en cocktail og litt snacks i timene før middag (Via Lombardia 47, www.sofitel.com)