I forrige uke skrev Bortebest.no-skribent Tone Solberg om de såkalte kulturkjerringene. Altså de som leser romaner og går i teater, og som ofte blir omtalt i litt negative former. Hun fortalte om lesegruppen hun medlem av. Der leser de en bok om som omhandler et bestemt sted, for så reise dit. Denne gangen hadde hun og gruppen reist i Ibsens fotspor til Amalfikysten i Italia.  Forfatter og journalist Elizabeth S. Lingjærde fulgte opp med å fortelle om sin vandretur i Alpene. Det var tøffe tak langs bratte stier, men du verden, Elizabeth er i sitt livs form. Hun har nå voksne barn og løper flere mil hver uke. Og inne i mellom slagene blogger hun om hobbyen sin: mat (sa jeg at hun har skrevet flere bøker om kosthold?)

Ekte reisende

Saken er den at vi kulturkjerringer er ekte reisende. Vi elsker sug i magen og vi liker å fordype oss i historie og kultur. Ikke rart, fordi vi lever av å formidle det også. Vi har også penger og tid til å dyrke interessene våre. Ungene er på vingene, det er ikke lenger noen som trenger hjelp med lekser eller klesvask. Vi har også nedbetalte boliger og god inntekt. Dermed reiser vi ut i verden – med bøker i vesken, ja til med en lydbok på iPhonen – for å oppleve, lære og smake på delikatesser over hele verden.

Voksne har god økonomi

Med mer penger og mer vett i knollen, blir vi også bedre turister. Du ser sjelden en full kulturkjerring gå amok på Alcudia, nei, du ser henne sove på herberge i Italia eller nippe til en prosecco på Amalfikysten eller kanskje på hip hop-tur i New York (for hun inviterer også ungene på turer de sent vil glemme). Mens mange hånler av kulturkjerringenes tilstedeværelse på kulturarenaen, vil vi her på Bortebest.no feire henne. Du vil alltid finne tips til heftige opplevelser, alle forfattet av ekte kulturkjerringer. Ja, og noen kulturgubber, da. Vi tror du vil ønske at du var en selv.