Mytene om cruise er mange, og de fleste er faktisk feil. Man må ikke troppe opp i gallaantrekk til middag, og selv om det kan være litt køgåing i populære havner, så er logistikken om bord imponerende effektiv.

Jeg er en av de som trodde jeg ikke likte cruise som ferieform, men som nå synes det er fantastisk!

5 grunner til at jeg liker cruise

 1. Du pakker ut én gang, men ser mange ulike steder.
 2. Alt er tilrettelagt for at alle skal ha en fin ferie.
 3. Følelsen av å reise til havs appellerer til meg.
 4. God mat på reisen.
 5. Å våkne opp i en ny havn hver dag!
cruise
Cruise er en reiseform jeg har blitt veldig glad i, selv om jeg var skeptisk i starten.

Men – det er et men. Det finnes mange nyanser av cruise, og alle skip passer slettes ikke for alle.

Hvem passer store cruiseskip for?

Symphony-of-the-Seas
BY NIGHT: Skipet er som en funklende storby til havs.

De største skipene, som for eksempel verdens største cruiseskip Symphony of the Seas som jeg testet i forrige uke (les testen her), kalles noe ironisk monsterskip. Det er fordi de er store menneskemaskiner som kan se ut til å sluke sine ankomsthavner når de legger til kai. Men disse skipene har mye som mindre skip ikke har, som for eksempel masse aktiviteter og fantastiske show ombord, og jeg synes de passer perfekt for:

 • Barnefamilier – det finnes nærmest uendelige aktivitetstilbud ombord som barna vil ELSKE! Det er også tilrettelagt med eget badeland for de aller minste, og barna finner seg fort noen nye kompiser.
 • Ferier der man reiser flere generasjoner sammen – Det blir stadig vanligere for besteforeldre, voksne og barn å feriere sammen, og her briljerer de store skipene. Barna har nok å gjøre slik at de ALDRI kjeder seg, det er mye god mat ombord og alle aldersgrupper kan finne et område de trives i. Når man kommer i havn, kan man velge å bli på skipet eller gå i land. Er barna veldig små, kan kanskje besteforeldrene bli ombord med barna, så mor og far får seg en mini byferie. Måltider er heller ikke noe problem, ettersom alle finner noe de liker, og bordet står dekket uansett om dere er 6 eller 16 i reisefølget.

Hvem passer mindre cruiseskip for?

Middelhavscruise Napoli
Azamara Quest i Napolibukten. Oppdag mange land på en og samme ferie.

Har du lav støyterskel (som meg), så bør du ikke velge de aller største skipene. Her er det musikk ved bassenget, unger i surfesimulatoren og stort sett full rulle i fellesområdene. Jeg har en svakhet for de litt mindre skipene (helst færre enn 1 000 passasjerer). Maten er gjerne enda bedre enn på de store skipene, det finnes et lite bassengområde, og langt roligere forhold. Det eneste jeg savner på de små skipene er de fantastiske showene som finnes på de store skipene, men det er prisen man betaler for å ha det roligere ombord. Jeg synes mindre skip passer perfekt for:

 • Par – Det er romantisk på cruise, særlig når man kan stå hånd i hånd på dekk uten forstyrrende elementer.
 • Familier som reiser sammen – Reiser dere med andre familier som har barn i samme aldersgruppe, er ikke behovet like stort for et ellevilt aktivitetstilbud. Da henger barna med hverandre, mens de voksne kan nyte rolige stunder ved bassenget.
 • Jenteturer – Jeg kan ikke understreke nok hvor bra cruise funker på jentetur! Her deler dere lugar om dere vil, og har massevis av tid til å skravle og kose dere ved bassenget med et glass vin. I tillegg kan man få med seg litt shopping i havnebyene.
 • Single – Cruise er ikke en typisk reiseform for single, ettersom man fort kan føle seg litt ensom i all tosomheten. Men på de små skipene kommer man lettere i kontakt med medpassasjerene.

10 % rabatt på cruise

I samarbeid med Royal Caribbean kan vi nå tilby våre følgere 10 % rabatt på cruisets grunnpris! Dette gjelder bestillinger på ALLE cruise hos Royal Caribbean på telefon  815 00 185 frem til den 30. april 2018. Rabatten kan kombineres med de fleste andre kampanjerabatter!

Det eneste du trenger å gjøre er å oppgi koden SYMPHONY INFLUENCER BORTEBEST når du ringer for å bestille cruiset ditt.