Å finne et godt (og ikke altfor dyrt) hotell i Venezia kan være en utfordring. Men det er ikke så rart. Eiendom er luksusvare i en by bygget på påler – uten muligheter til ekspansjon. Venezia er nemlig ikke som andre byer, og derfor foretrekker jeg å bruke litt ekstra på hotellbudsjettet. Hvorfor? Fordi overnattingen er en del av opplevelsen. Å bo i gamle palasser, med utsikt over historiske kanaler er noe du ikke kan gjøre hvor som helst. Bare her!

Det er verdt å bruke litt ekstra på hotell i Venezia.
Å overnatte i et historisk palass er ikke noe man gjør overalt. Balkongen med rød duk var min. Den kan bli din hvis du sjekker inn på Antico Doge.

5 hotell i Venezia – anbefalt av meg

Oddsen for å spare noen kroner på overnatting stiger i november, desember og januar, når Venezia tar på seg vinterkåpa. Det er også smart å bo sentralt – og da mener jeg ikke nødvendigvis i nærheten av Markusplassen. Sentralt i Venezia betyr å bo i gåavstand til en vannbuss-stasjon. Her er 5 hotell som oppfyller følgende krav: De er rene, komfortable, sentrale og relativt budsjettvennlige. Men husk – det finnes ikke heis i noen av disse hotellene, så pakk så lett du kan!

>> Les også: Lukter det vondt i Venezia?

1. Hotel Ca’dei Conti – 3 minutter fra Markusplassen

Hotellrom i Venezia holdes gjerne i tradisjonell stil.
Suite med kanalutsikt – sukk!

Det første som møter deg her, er en privat bro før du kommer inn i resepsjonen. Dette er et velholdt bygg fra 1800-tallet, og rommene er tradisjonelle med muranolysekroner og brokadetapet. Jeg var så heldig å bli oppgradert til en suite med kanalutsikt da jeg bodde her, så jeg fikk ikke sjekket de vanlige dobbeltrommene, men jeg har ingen grunn til å tro at de ikke er fine. Frokosten er en god buffet i et lyst og hyggelig frokostrom. I resepsjonen er de svært hyggelige. Regner det, får du låne solide paraplyer, og trenger du en gondol, fikser de det for deg.

Et dobbeltrom på Ca’dei Conti koster fra 190 euro per natt, og hotellet ligger i området som heter Castello, bare tre minutters gange til Markusplassen.

2. Antico Doge – sov som en doge

Suiten er på 40 m2, og har uovertruffen kanalutsikt.

Hotellet ligger i det som en gang var palasset til Marino Faliero – en doge som bodde i denne bygningen på 1300-tallet. Og ja, det sies at han spøker i sitt tidligere palass. Jeg bestilte suiten, som tidligere var dogens soverom. Et fantastisk rom med brokadetapet, Murano-lysekrone, behagelig himmelseng og ottoman – og et stort maleri av dogen selv som holder øye med sine gjester. Suiten kostet 346 euro per natt, og har både kanalutsikt og veranda.

Et vanlig dobbeltrom på Antico Doge koster fra 126 euro, og hotellet ligger i området som heter Cannaregio – ikke langt fra Rialtobroen.

>> Les mer om min overnatting på Antico Doge her

3. Ca Maria Adele – for par på bryllupsreise

Ca Maria Adele er et nydelig boutique hotell med god service og lekre rom.

Mange vil forståelig nok til Venezia på bryllupsreise, og da vil man selvsagt bo litt ekstra godt. Det mangler ikke på hotell i Venezia som koster 8 000kr per natt – og oppover. Men hvorfor betale så mye, når Ca Maria Adele har superromantiske rom til en mye rimeligere pris? Jeg er nok ikke den eneste som synes at barokkirken Santa Maria della Salute er et av Venezias vakreste bygg. Her bor du rett ved siden av den ikoniske kirken, og du kan velge mellom 12 vakre rom. Derav 2 suiter. Dette er et voksenhotell med aldersgrense 16 år.

Et dobbeltrom på Ca Maria Adele koster fra 300 euro per natt, og ligger i området som heter Dorsoduro.

Vil du gjøre oppholdet på Ca Maria Adele ekstra romantisk, ankommer dere i taxibåt.

4. Bloom – sentralt hotell i Venezia

Hotell i Venezia til 190 euro per natt.
Forseggjorte rom og hyggelig personale venter på Bloom.

Koselig, lite hotell på Campo Santo Stefano, som ligger omtrent midt mellom Markusplassen og Accademiabroen. Her bor du med andre ord midt i turistløypa, men la deg ikke skremme av det. Om kvelden kan du trekke opp til takterrassen, og nyte utsikten over den avlange Santo Stefano-plassen, som også er en favoritt blant de lokale. Ikke minst på grunn av Gelateria Paolin, som har laget deilig gelato til folket siden 1760. Jeg kan også røpe at de lager byens beste spritz! Hotellet har bare tre rom, men hvis de ikke er ledige, kan du sjekke søsterhotellet Settimo Cielo i etasjen under. De har samme britiske eier, og har den samme følelsen av å bo midt i smørøyet. Stilen er nybarokk – der gammel sjarm mikses med moderne komfort. Pluss for gratis prosecco på takterrassen!

Et dobbeltrom på Bloom koster fra 190 euro per natt, og ligger i området som heter San Marco.

5. Ca’Vendramin Zago – gammel sjarm

Sjarmerende hotell i Venezia
Det koster alltid ekstra for rom med kanalutsikt. Jeg synes likevel det er verdt det.

Ca’ Vendramin Zago er et hotell med rik historie. Som du sikkert har skjønt er jeg svak for disse gamle palassene, som hvisker historier fra den gang Venezia var Middelhavets mektigste handelsby. Her befinner vi oss litt utenfor turisttråkket, og man får virkelig palassfølelse når man sjekker inn. Jeg falt pladask for den klassiske suiten, og visste at her gjaldt det å grave dypt i hotellbudsjettet. Det eneste jeg har å utsette på oppholdet, er at badet hadde trengt en oppgradering – men hvem bryr seg egentlig om det når man kan skjenke seg et glass prosecco og innta verandaen som en Dogaressa (kona til dogen).

Det koster ca. 120 euro å ta taxibåt fra flyplassen San Marco til hotellet. Du ser suite-verandaen over inngangen.

Hotellet ligger tretti meter fra Strada Nova, som er byens største gågate. Jeg er svak for dette området, fordi det har en litt yngre puls med mer trendy barer og restauranter enn resten av Venezia. En annen fordel med Ca’ Vendramin Zago, er at du kan gå hit på 15 minutter fra Piazzale Roma, som er der man ankommer med buss fra flyplassen – eller du kan ta taxibåt fra flyplassen San Marco.

Et dobbeltrom på Ca’ Vendramin Zago koster fra 222 euro per natt, og ligger i området som heter Cannaregio. Suite-opplevelsen med kanalutsikt koster fra 297 euro (pris varierer veldig fra måned til måned).

Derfor bør du velg hotell i Venezia

Vurderer du å gå for Airbnb fremfor hotell? Husk at det er boligspekulantene som kjøper leiligheter for å leie ut til deg og meg som tvinger Venezias egne beboere ut av lagunebyen. I 1951 bodde det 174 000 mennesker i byen. I 2023 har tallet sunket til under 50 000. Derfor er det hotell som gir den søteste søvnen. Da bidrar du til å støtte opp under lokal næring, og sender samtidig et signal om at det ikke er behov for flere Airbnb-leiligheter.