Helt siden jeg så filmen Australia med Hugh Jackman og Nicole Kidman har jeg hatt lyst til å reise til Australia. Glem barriererev og kenguruer. Har du sett Hugh Jackmans dusjscene? Hvis ikke kan du klikke deg inn nedenfor, og se hva jeg mener:

 

Feminin blomst

Jeg var derfor mer enn klar for The Outback da jeg endelig skulle dra Down Under for første gang. La meg bare med én gang si at det var langt mellom Hugh Jackman’ene. Og det var kanskje like greit… Dette er ikke stedet hvor man føler seg som en feminin blomst: Rød sand i nesa, mellom tennene og håret, silende svette og følelsen av å kunne dø på under en halvtime om man kommer bort fra flokken. Disse forholdene reduserer hvem som helst til et vandrende, illeluktende vrak. The Outback er et sted hvor det kreves muskler og testosteron for å overleve. Sminke, blafrende kaftaner og alle andre hårstiler enn hestehale, er bortkastet.

The_Outback_06
Ikke for pyser. The Outback føles ikke like romantisk som jeg trodde.

Var jeg forberedt? Nei.

Fire trillioner fluer desperate på fuktighet går løs på øyne, nese og munn. Men så tryller guiden Joe frem et fluenett som man skal tre over hatten og beskytte seg mot de nærgående insektene. Problemet var bare at jeg ikke hadde hatt, så nettet hjalp bare sånn delvis.

Tips til deg som skal hit: Ta med hatt!

The_Outback_01
Så sliten ser man ut etter en natt i The Outback.

Det er 42 varmegrader. Heten dirrer. Vi skal gå tur, men først skal vi se Uluru. Jetlagged, og stuptrøtt etter å ha sovet på en salrygget feltseng, er ikke The Outback helt den opplevelsen jeg trodde det skulle være. Hvor er Hugh Jackman i baris, liksom? Og hvor er nærmeste dusj? Jo, det er en fellesdusj, som umiddelbart døpes «Orange is the new Black». Har du sett serien, kan du også se for deg dusjforholdene i et fellesrom i typisk campingstil. Jeg sverger dessuten på at jeg så en giftedderkopp i hjørnet, så det blir med én dusj på tre dager. Ja, jeg vet. Det er ekkelt. Men jeg skylder på The Outback. Stedet gjør noe med meg. Bryter meg ned, time for time, og hadde jeg blitt der en eneste dag lenger, hadde Outbacken vunnet.

Men tilbake til jakten på Hugh Jackman!

Joe

Første kandidat er guiden vår Joe. Han har vært villmarksguide i Alaska, og det trekker opp. Mann mot bjørn, og alt det romantiske tullet man ser for seg. Men i The Outback imponerer han ikke denne feminine blomsten. Det viser seg at han er midt i et skilsmisseoppgjør, og tar bitre telefonsamtaler med ekskona under middagen. Han er møkkete stort sett hele tiden, og det er ikke så sexy (sier hun som dusjet én gang på tre dager). Han mistet meg og venninnene mine da vi skulle vandre i Kata Tjuta, og jeg er såpass tradisjonell at jeg synes at første bud for en guide må være å passe på flokken. Lista er lang, men kort sagt, han rakk Hugh Jackman til anklene.

The_Outback_07
Muskler, testosteron, hestekrefter. Guiden Joe Gracie i sitt rette element.

Mark

Andre kandidat er Mark, eier av kamelranchen Uluru Camel Tours. Han har krysset Australia på tvers på kamelryggen, og er en dyrevenn som samtidig er flink med mennesker. Førsteinntrykket er bra! Mark kan sakene sine, og er mye barskere i virkeligheten enn på bilde. Men så stiller noen (med solid gaydar) spørsmålet: Er han mer Brokeback enn Outback? Det krever solid journalistisk innsats for å finne svaret (jeg går på kjøkkenet og spør hun som serverer øl), og det viser seg at Mark er Mr. Outback med jentekjæreste! Jeg tror kanskje ikke en dusjscene med Mark hadde vært like lekker som Hugh sin, men her er vi på god vei!

The_Outback_05
Mark Swindells trives aller best på kamelryggen, og har krysset Australia på kamelene sine.

Mitch

Nå snakker vi! Mitch er i midten av tjueårene, og har tidligere vært flypilot. Men så ble det for kjedelig, og nå elsker han helikopteret sitt. Jeg elsker å sitte på! For ikke bare kler Mitch pilotbrillene sine uforskammet godt, men han er søt og hyggelig og styrer helikopteret med silkemyke bevegelser. Vi danser mellom skyene, og kikker ned på den golde Outbacken, hvor det egentlig er helt utrolig at noen kan overleve. Den eneste ulempen med Mitch, er at han må veie alle passasjerene før vi stiger ombord. Å veies på offentlig vekt, med røde svettestrimer i panna og oppblåst jetlagmage, er rett og slett som et slag i solar plexus. Og nå kjære lesere, forstår dere kanskje hvor brutal denne jobben kan være innimellom:)

The_Outback_04
Mitch Watson er helikopterpilot, og tjohei, er han ikke litt lik Hugh Jackman?

Det beste til sist

Sorry damer, jeg vet ikke navnet på han som går av med «seieren» i denne primitive kåringen. (Som sagt; jeg skylder på Outbacken, som gjør noe med meg) Men denne mannen klippet sauer på en sånn måte at man skulle ønske man var sau. Jeg tror til og med sauene syntes det var deilig å bli kvitt ulla i armene hans, og selvom det ikke synes på bildet, så var det fullt av damer i dette sauefjøset. Svenske jenter på sommerjobb. Ha, ha. De nærmest sloss om å fjerne ulla som falt i nærheten av Hugh Jackmans lillebror. For det er jeg sikker på at han var!

The_Outback_02
Jeg fant min Hugh Jackmann. Ikke i The Outback, men på Kangaroo Island.

 

TI TING DU IKKE VISSTE OM AUSTRALIA