Harry Potter har sin Voldemort – jeg har mitt jetlag. Og gjett hva, jetlagget vinner hver gang.

Maks tidsforskjell

Denne gangen er jeg så langt unna Europa man kan komme, og det innebærer en tidsforskjell på 12 timer. Altså, nå som klokken er 02 om natten her, er klokka 14 på ettermiddagen hjemme – tolv timer foran meg i tid. Det som skjer i løpet av deres dag, får jeg lese om først i morgen. Det er fryktelig rart å tenke på, og helt umulig å få sove. (Verre skal det forresten bli – om noen dager skal jeg videre til Fiji, og der ligger jeg plutselig 12 timer foran dere ettersom jeg krysser datogrensa).

Mitt eneste våpen mot jetlag

Nå har jeg poppet en Melatonintablett, det eneste våpenet jeg har mot min «Voldemort», og mens jeg venter på at den skal kicke inn, skriver jeg litt her. Jeg er uansett lys våken.

Rarotonga

I går landet jeg på Rarotonga. Si det høyt. og kjenn hvordan man dette Māori-ordet skaper sambatakt på tunga.

Alle øyer med respekt for seg selv har et bryggeri. Det skal jeg besøke i morgen!

Jeg har sjekket inn på Crown Beach Resort, som ligger på solnedgangssiden (vest) av øya. Men solnedgangen så jeg fint lite til, ettersom det begynte å regne kort tid etter at jeg kom.

Jetlag + melatonin = sant

Rarotonga
Utsikten min fra baren

Regn i paradiset? Ja, det går tydeligvis an. Håper på bedre vær i morgen. Allikevel skal det sies at det er en helt annen følelse når det er 26 grader og regndråpene spiller på blikktaket i baren der det er Happy Hour. En Koko Moko ( lokal cocktail med lys og mørk rom, pasjonsfrukt og grenadinejuice), og vips synes jeg faktisk det er ganske koselig at det regner.

Nå kjenner jeg at tabletten er i ferd med å virke, så nå gjelder det å ikke gå glipp av innsovingsmomentumet. Jeg skriver mer i morgen – for da skal jeg på rundtur på denne vakre øya som får tunga til å danse samba.

Heng med på Instagram så lenge, da vel!

@bortebest_bestabroad

@vibekemontero