New York for sukkerunger

Dylan’s Candy Bar  Photo Silveira Neto – Flick
Sukker er det viktigste råstoffet på Dylan's Candy Bar i New York. Foto: Silvaira Neto/Flickr
Bli med til Willy Wonka-lignende omgivelser i New York! Her er adressen til New Yorks sukker- og sjokoladeparadis hvor sukkerungene vil stortrives.

Hva: Gi unga sukker på Dylan’s Candy Bar i New York
Hvor: 1011 Third Avenue, 60th Street og 33. Union Square West
Nettside: www.dylanscandybar.com

Ettersom jeg selv driver eget firma, digger jeg entreprenørånden i New York.  Ingen venter på at noen skal gi dem en jobb. I stedet bretter folk opp ermene og skaper sin egen arbeidsplass, og ofte en arbeidsplass for andre. Mange med mer kapital i hodet enn i banken.

En av dem de mange entreprenørene er Ralph Lauren, som opprinnelig het Ralph Lifshitz, sønn av to jødiske immigranter fra Hviterussland. Han jobbet som selger hos Brooks Brothers på Madison Avenue, men startet opp sitt egen foretak på 1960-tallet. I dag omsetter konsernet hans for 7,6 milliarder dollar.

New York for sukkerunger

Kanskje ikke så rart at hans datter Dylan Lauren også startet sin egen business? Hun åpnet opp Dylan’s Candy Bar i 2001, som er et drops for både munn og øyne. Dylan er nok Willy Wonkas råeste konkurrent. Her får du sjokolade, kjærlighet på pinne, karamell, fudge, skum og kaker i alle farger og formater. Sjekk også godteriautomatene, de spiselige smykkene og ikke minst retrogodisen sortert på ulike tiår. Butikkinteriøret i seg selv gir deg diabetes, med trær laget av lollipops og trapper som ser ut til å være støpt i av drops.

Kjendiskidsas lørdagsgodt

Her handler blant annet Taylor Swift og Tom Cruises datter, Suri, lørdagsgodteriet sitt. Du kan kjøpe akkurat det samme som dem, for Dylan sladrer nemlig om hva celebsene liker.

Jeg kan garantere at ungene kommer til å huske nettopp dette besøket resten av sitt liv.

Etter at du og barna har gått amok i butikken, er nok mange så høye på sukker at det kan være godt å rase fra seg på for eksempel på High Line Park eller kanskje gå på skøyter i Bryant Park. Er dere en familie på fire, kan det lønne seg å kjøre drosje i stedet for å ta t-banen på korte strekninger.

Bli med Vibeke til godterihimmelen i Paris

Video: DYLAN’S CANDY BAR

 

Følg Dylans Candy Bar på Instagram

 

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Mer fra Inga Ragnhild Holst

Luksuriøs vintage i Parma

Art deco-diamanter, brukte pelskåper og Louis Vuitton-vesker er bare noe av de...
Les Mer