Neste stopp: Porto Santo

vibeke_med_koffert
Bli med da vel! I dag stikker jeg til Atlanterhavsperlen Porto Santo. Det er øya si det, berømt for vakre sandstrender og deilig klima. Året rundt.

Etter en kort uke hjemme, er det på tide å pakke kofferten igjen. Denne gangen drar jeg til Madeira, og den bittelille øya Porto Santo. DET gleder jeg meg til, for hva kan vel bli bedre enn å reise til små øyer i havgapet man enda ikke besøkt? Det bor bare 5.500 mennesker her, og beboerne kaller seg “portosantenses”. Løst oversatt blir det vel portosantensere? I love it!

Madeira kjenner jeg fra før, og jeg liker godt blandingen av engelsk høflighet og portugisisk lynne som regjerer på Atlanterhavsøya. Men Porto Santo har jeg bare hørt vakre ord om. Dette bildet viser akkurat hvorfor denne vesle øya frister:

portosanto_madeiraweb
Det sies at Porto Santo er en lang strand med en øy bak. Foto: Madeiraweb

Nå i månedsskiftet september/oktober ligger gjennomsnittstemperaturen på 24 grader på dagtid, og det kjenner jeg at er helt ok. Ikke for varmt, og allikevel shorts og t-skjorte-vær.

 

Vi snakkes derfra, kjære lesere!

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
,
More from Vibeke Montero

5 tips: Middelhavet i mai

Når Middelhavet tar imot våren med åpne armer, finnes det ikke bedre...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *