Etter en kort uke hjemme, er det på tide å pakke kofferten igjen. Denne gangen drar jeg til Madeira, og den bittelille øya Porto Santo. DET gleder jeg meg til, for hva kan vel bli bedre enn å reise til små øyer i havgapet man enda ikke besøkt? Det bor bare 5.500 mennesker her, og beboerne kaller seg «portosantenses». Løst oversatt blir det vel portosantensere? I love it!

Madeira kjenner jeg fra før, og jeg liker godt blandingen av engelsk høflighet og portugisisk lynne som regjerer på Atlanterhavsøya. Men Porto Santo har jeg bare hørt vakre ord om. Dette bildet viser akkurat hvorfor denne vesle øya frister:

portosanto_madeiraweb
Det sies at Porto Santo er en lang strand med en øy bak. Foto: Madeiraweb

Nå i månedsskiftet september/oktober ligger gjennomsnittstemperaturen på 24 grader på dagtid, og det kjenner jeg at er helt ok. Ikke for varmt, og allikevel shorts og t-skjorte-vær.

 

Vi snakkes derfra, kjære lesere!