Lanzarote, Guider med bærekraft

Angela Lanzarote reiseleder
Ángela sier at det er bra at turistene bruker de lokale guidene når de skal på tur. Selv tar hun deg gjerne med ut på ekspedisjon.
Små turoperatører sikrer større lokal verdiskapning enn store utenlandske turistmaskiner, mener miljøorganisasjonen Grønn hverdag.

Små turoperatører sikrer større lokal verdiskapning enn store utenlandske turistmaskiner, mener miljøorganisasjonen Grønn hverdag. Det er turguide og innehaver av Lanzarote Experience Tours, Ángela Tejera, enig i.

– Det blir ofte billigere fordi vi ikke skal ha like stor fortjeneste, forteller Angela oss.

Hennes turselskap tilbyr korte- og lange turer både til fots og i buss på Lanzarote og til naboøyene.

Vil du vandre i skogkledte fjell, gir familiebedriften Tagalguen Trekking deg muligheten til å velge i en meny av fjell-, skog- og kyststier på La Palma. Dramtisk og krevende? Billdeskjønt og
romantisk? Du bestemmer og den svenskspråklige Anton Hosinsky viser vei.

NETT: Lanzarote Experience Tours | Tagalguen Trekking

Fran Fernandez

Oppdragsgivere: Jeg er spansk, og bor i Spania i Salamanca, som er en liten universitetsby. Jeg har tidligere bodd mange år i Barcelona, dit jeg flyttet for å ta et fotokurs. Slik startet jeg min karriere som frilansfotograf. Jeg har jobbet for mange norske publikasjoner som reportasjefotograf i samarbeid med ulike journalister, blant andre i VG, Aftenposten, Dagsavisen, NTB Tema, Dagbladet, Magasinet, Hjemmet og KK. Jeg har også hatt oppdrag i internasjonale byråer som Pearson og Dk.
Favorittsted: Lisboa. Fordi selvom det er Portugals hovedstad, så ligner det mer en småby. Å vandre gatelangs, slå av en prat med lokalbefolkningen, hoppe på nummer 28-trikken til Alfama, ta verdens beste kaffekopp på Confeitaria Nacional, gå seg vill i Barrio Alto på jakt etter en fest bak en hvilken som helst dør… i Lisboa går tiden sakte.
Beste reiseminne: El Camino de Santiago. Å gå fra den franske grensen til Santiago de Compostela i Spania i en måned der over 760 kilometer skal tilbakelegges virker ikke som en nytelsesreise før man begynner. Men El Camino er mer enn en reise. Det er å møte andre vandrende fra hele verden med Nord-Spanias varierte regioner og landskap som kulisse. Det er maten underveis, og gjestfriheten man møter. Og ikke minst, å isolere seg fra det moderne livets stress for å finne tid til å reflektere og til å finne seg selv. En pilegrimsferd er en annerledes måte å reise på.
Verste reiseminne: På en reise til Nepal måtte jeg bytte fly i Karachi (Pakistan), og ettersom tiden i transit var veldig lang hadde reisebyrået ordnet et hotell i Karachi by (til tross for at vi ikke hadde visum). Hotellet hadde fire stjerner, men de skitne rommene, måten de ansatte behandlet oss og den elendige maten kvalifiserte ikke engang til en ussel stjerne. Jeg mistet lysten på hele byen ettersom det var førti grader ute, intens luftfuktighet og skyer av malariamygg.
[email protected]

Mer fra Fran Fernandez

Karneval på Tenerife

Sambatrommene smeller. Fjærene rister og det glitrer fra lepper, bryst og sko....
Les Mer