Reiselivsnæringen tilbyr mange ulike produkter. Mens noen holder prima kvalitet, er det andre attraksjoner du bør vurdere å unngå. Barnehjemsturisme er ett av dem.

Mat- og vinreise i Australia

Blogger Vibeke i Bortebest.no hadde mange historier på lager etter at hun dro på ekspedisjon til Australia. Hun besøkte Uluru og drakk vin. Nå kan du også dra på en tur som ligner litt på dette. Australiareiser tilbyr nå en 23 dagers rundreise i Australia der du får med deg nettopp Uluru, Great Barrier Reef, Sydney og vindistriktene Barossa og Hunter Valley. Reiselederen er vinanmelder Geir Salvesen som mange kjenner fra spaltene i Aftenposten. Det er bare å henge i å spare, turen koster 69 900 kroner.

Se dag til dag-programmet: Grupperundreiser.no

Les mer om vinturer i Australia her »»

The_Outback_03
Her er Vibeke i Bortebest.no på villmarkstur i Australia. Foto: Vibeke Montero

 

 

 

Manchester-by-the-sea nytt reisemål?

Har du sett filmen Manchester by the sea? Filmen som handler om en familie som har blitt brutt opp og brakt sammen, vant to Oscar i år. Skuespiller Casey Affleck vant prisen som beste skuespiller. Men filmen har også en annen viktig rolle som er spilles av småbyene, Manchester-by-the-Sea, Gloucester, Essex, Rockport og Beverly, langs Cape Ann i Massachusetts i USA. Det var produksjonsdesigner Ruth De Jong som har funnet alle filminspillingsstedene.

– Jeg brukte mye tid på å utforske og researche småbyene på Cape Ann. Det var som å være journalist. Jeg speidet, møtte folk og gikk til barer og restauranter. Det ene mennesket ledet meg til neste, sier Ruth De Jong til Architecturaldigest.com

Det er bare å gratulere. Og kanskje bestille billetter? Dette området er ser vidunderlig vakkert ut og trigget meg til å sjekke prisen på Boston-billetter. SAS flyr forresten direkte til Boston fra 2 110 kroner. Jeg er definitivt ikke alene.

Annisquam-Lighthouse-USA-Gloucester-foto-Massachusetts-Office-of-Travel-and-tourism-800
Gloucester og småbyene langs Cape Ann i Massachusetts har fått viktige roller i filmen Manchester-by-the-sea. På bildet ser du Annisquam Lighthouse. Foto : Massachusetts office of travel and Tourism

Her er reisenytt fra Bortebest.no den 26. februar, 2017 »»

Unngå å bli barnehjemsturist

Når du reiser vil vi ofte møte på etiske utfordringer. Én av disse er utflukter til barnehjem i Asia, Sør- og Mellom-Amerika og Afrika, skriver Dagsavisen. Barnehjemsturisme har blitt industri. Flere barnehjem utnytter barns sårbarhet for å skape profitt. Noen steder busses turister til barnehjemmene der barna opptrer. Så bes det om donasjoner – og de går til eierne, ikke barna. Dagsavisen peker også på at backpackerne som jobber frivillig på barnehjem i korte perioder kan gjøre mer skade. Støtt heller organisasjoner som jobber for barns velferd i stedet.

Les artikkelen her: www.dagsavisen.no

5 attraksjoner du kan droppe om du er glad i dyr »»