Reisenytt 5. mars, 2017

Bortebest_Sondag_022
Hver søndag kan du lese om spennende og morsomme hendelser i reiselivsnæringen her på reisebloggen Bortebest.no
Reiselivsnæringen tilbyr mange ulike produkter. Mens noen holder prima kvalitet, er det andre attraksjoner du bør vurdere å unngå som barnehjemsturisme. Her er ukens reisenytt fra reisebloggen Bortebest.no

Reiselivsnæringen tilbyr mange ulike produkter. Mens noen holder prima kvalitet, er det andre attraksjoner du bør vurdere å unngå. Barnehjemsturisme er ett av dem.

Mat- og vinreise i Australia

Blogger Vibeke i Bortebest.no hadde mange historier på lager etter at hun dro på ekspedisjon til Australia. Hun besøkte Uluru og drakk vin. Nå kan du også dra på en tur som ligner litt på dette. Australiareiser tilbyr nå en 23 dagers rundreise i Australia der du får med deg nettopp Uluru, Great Barrier Reef, Sydney og vindistriktene Barossa og Hunter Valley. Reiselederen er vinanmelder Geir Salvesen som mange kjenner fra spaltene i Aftenposten. Det er bare å henge i å spare, turen koster 69 900 kroner.

Se dag til dag-programmet: Grupperundreiser.no

Les mer om vinturer i Australia her »»

The_Outback_03
Her er Vibeke i Bortebest.no på villmarkstur i Australia. Foto: Vibeke Montero

 

 

 

Manchester-by-the-sea nytt reisemål?

Har du sett filmen Manchester by the sea? Filmen som handler om en familie som har blitt brutt opp og brakt sammen, vant to Oscar i år. Skuespiller Casey Affleck vant prisen som beste skuespiller. Men filmen har også en annen viktig rolle som er spilles av småbyene, Manchester-by-the-Sea, Gloucester, Essex, Rockport og Beverly, langs Cape Ann i Massachusetts i USA. Det var produksjonsdesigner Ruth De Jong som har funnet alle filminspillingsstedene.

– Jeg brukte mye tid på å utforske og researche småbyene på Cape Ann. Det var som å være journalist. Jeg speidet, møtte folk og gikk til barer og restauranter. Det ene mennesket ledet meg til neste, sier Ruth De Jong til Architecturaldigest.com

Det er bare å gratulere. Og kanskje bestille billetter? Dette området er ser vidunderlig vakkert ut og trigget meg til å sjekke prisen på Boston-billetter. SAS flyr forresten direkte til Boston fra 2 110 kroner. Jeg er definitivt ikke alene.

Annisquam-Lighthouse-USA-Gloucester-foto-Massachusetts-Office-of-Travel-and-tourism-800
Gloucester og småbyene langs Cape Ann i Massachusetts har fått viktige roller i filmen Manchester-by-the-sea. På bildet ser du Annisquam Lighthouse. Foto : Massachusetts office of travel and Tourism

Her er reisenytt fra Bortebest.no den 26. februar, 2017 »»

Unngå å bli barnehjemsturist

Når du reiser vil vi ofte møte på etiske utfordringer. Én av disse er utflukter til barnehjem i Asia, Sør- og Mellom-Amerika og Afrika, skriver Dagsavisen. Barnehjemsturisme har blitt industri. Flere barnehjem utnytter barns sårbarhet for å skape profitt. Noen steder busses turister til barnehjemmene der barna opptrer. Så bes det om donasjoner – og de går til eierne, ikke barna. Dagsavisen peker også på at backpackerne som jobber frivillig på barnehjem i korte perioder kan gjøre mer skade. Støtt heller organisasjoner som jobber for barns velferd i stedet.

Les artikkelen her: www.dagsavisen.no

5 attraksjoner du kan droppe om du er glad i dyr »»

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Hvordan blir kronekursen?

Hjelp, krona har mistet verdi. Hvor lenge kommer det til å vare?
Les Mer