Hvordan får du som kvinne plass til alt du trenger i en ryggsekk når du skal på backpacking? Her er den ultimate pakkelisten for deg som ikke vil bære deg ihjel, og samtidig reise komfortabelt.

/Inneholder annonselenker/

Jeg har lest mange pakkelister, men savner en som er skreddersydd for kvinner som skal backpacke. Vi trenger en hel del ting som menn slipper å tenke på. En praktisk tissetut, for eksempel.

Pakkeliste backpacking - kvinner bør ha med en shewee
Med en shewee (også kalt shepee), kan du stå og tisse som en mann. Den ble redningen min i Ugandas jungel.

>> Les min Shewee-test her

Komfortable sekker – for kvinner

En god sekk er nøkkelen til en komfortabel backpackertur, og ja, det er verdt å bruke penger på en kvalitetssekk. Du vil ha den i maaaange år, og den tåler heftig bruk – akkurat som en god koffert.

pakkeliste backpacking liten ryggsekk
Osprey Fairview 40 er liten og søt. Er du motivert for å pakke lett, er dette et perfekt valg!

LITEN: Kanskje klarer du deg med en 40 liters sekk? Osprey Fairview 40 er en praktisk ryggsekk, særlig for meg som bare er 1.60m høy. Sekken kan tas med som håndbagasje hos de fleste flyselskaper. Pris: 1 649 kr.

MEDIUM: En mellomstor sekk på 60 liter er et godt kompromiss hvis du ikke orker tanken på å pakke veldig lett – eller å bære veldig tungt. Gregory Kalima 60 er midt i blinken, og nå selges den til halv pris: 1 499 kr.

LARGE: Vil du ha mer plass, går du for 70 liters sekken. Osprey Fairview 70 har plass til en hel liten garderobe og et ekstra par sko. Pris: 2 149 kr.

Vondt i ryggen? Du kan fortsatt dra på backpacking!

Velger du en kvalitetssekk med hjul kan du dra sekken på underlag som tillater det. Da blir etappene med sekk på ryggen mye kortere.

Osprey Sojourn 60 er en hendig sak for oss som blir slitne av å bære sekk hele tiden. Den rommer 60 liter, og er dermed en medium stor sekk. Denne har solide hjul, og kan enkelt gjøres om til en funksjonell ryggsekk. Pris: 3 499 kr

Backpacking med sekk med hjul
Joda, det er praktisk (ikke jålete!) med hjul – også på en ryggsekk.

Pakkeliste backpacking

Å reise lett krever sin kvinne. Her må man kutte ned på feminine plagg, og gå for det praktiske. Jeg vet det er vanskelig… men det funker! Jo mer jeg reiser, jo bedre blir jeg på å pakke med meg kun det nødvendige. Mantraet når du backpacker er uansett at du skal vaske klær underveis, og jeg lover at du ikke trenger to ullgensere!

La oss begynne med sko

 • 1 par komfortable, lukkede sko – f.eks joggesko eller tursko. Jeg har ekstremt god erfaring med disse fra Ecco.
 • 1 par sandaler, de bør være praktiske. Vær streng, legg igjen de kule kilehælsandalene hjemme. Jeg liker godt disse fra Birkenstock, fordi de også er gode å gå i.
 • 1 par crocs – ja, du leste riktig. Crocs er praktisk på tur, både i fellesdusjer og på strender. De gir bedre støtte enn flipflops, og du kan bruke dem som badesko og til å krysse elver ettersom de ikke faller av. Du finner dem i mange ulike farger – sjekk her.
Crocs hører med på pakkelisten når du skal på backpacking.
Crocs er ikke verdens penest sko – MEN, de funker som bare det på reise. Sjekk utvalget her.

Pakkeliste: Underdeler

Det kan være krevende å velge hva man skal pakke til reisen. Her er mine beste tips.

Bukser – jeg tar som regel med hele 4 bukser!

1 tights – denne er fra Röhnisch, et merke som er spesialutviklet for kvinner. Denne bruker jeg ofte til å reise i. Pris 699 kr.

1 jeans – fordi jeans blir aldri feil, og du slipper å føle deg som en vagabond.

1 turbukse – denne er fra Nosilife, det første og eneste merket som lager bekledning med permanent insektsbeskyttelse. Pris 999 kr.

1 tynn bukse – jeg sverger til tynne bukser fremfor shorts. De beskytter mot det meste.

Shorts – to stykker holder lenge.

1 sarong – denne er fra Nosilife, og holder myggen på avstand. Pris 529 kr.

Pakkeliste: Overdeler

T-skjorter – 3 stykker, 4 hvis du må (husk, du skal vaske hver uke).

Topper – 3 stykker. Tenk at de skal passe til bukser, shorts og skjørt.

Gensere – 2 stykker. Noen sverger til hettegensere på reise. Jeg er ingen stor fan, ettersom jeg synes det tar opp ekstra plass og tar lang tid å tørke. Jeg velger heller 1 bomullsgenser, og 1 tynn ullgenser.

Kjoler – 3 stykker (evt. 2 kjoler og 1 skjørt).

1 cardigan

Undertøy

Truser, BH’er og sokker for 8 dager. Det betyr at du må vaske klær hver 7. dag på reisen.

Myggbeskyttende klær

pakkeliste: du slipper myggestikk på reisen med disse myggsikre klærne.
Myggbeskyttende bukser: Disse turbuksene fra Nosilife har blitt en favoritt. De er impregnert med myggmiddel, og holder myggen unna. Testet og godkjent av meg – her under testing i Kina:)
Pakkeliste backpacking kvinner
Sarong er et superhandy plagg på reisen. Kan brukes på stranden, som skjørt eller over skuldrene i muslimske land. Denne er fra Nosilife, og holder i tillegg myggen på avstand.

Pakk smart

Pakkeliste - smart backpacking for kvinner
Pakk smart med pakkeposer!

Jeg har sansen for praktisk pakking, og setter pris på å ha system i sekken – også på backpacking. Spesielt på backpacking når hver eneste rene truse er av ytterste viktighet! Disse pakkeposene fra Go Travel har en gjennomsiktig side, så du alltid kan se hva som er inni. Anbefales på det varmeste! Pris 249 kr for tre kuber.

Husk å pakke det tyngste (sko, kamera og toalettmappe) nederst i sekken.

Praktiske tips til kvinner på backpacking

 • Hodelykt – perfekt hvis lyset går, eller du skal til et sted uten elektrisitet. Med en hodelykt har du hendene frie. Denne fra Urberg går på batterier, og koster bare 179 kr.
 • Tote bag – mange sverger til en dagsekk, men jeg foretrekker en tote bag når jeg er på reise. Deilig å slippe sekk! Denne kule saken fra The North Face er perfekt enten du skal på vaskeriet eller stranden. Pris 369 kr.
 • Reisejournal + flere penner – jeg reiser aldri, aldri uten notatbok. Det er når man sitter på et tog eller på en kafe alene at tankene kommer – og de bør skrives ned. Denne er fin og rød, og er enkel å få øye på nederst i vesken. Pris 249 kr.
 • Strømadapter – liten dings som gjør livet mye enklere på reisen!
 • Batteripakke – hva gjør du når mobilen dør og du befinner deg på en 17 timer lang busstur i Rajastan? Jo, du fisker frem en batteripakke fra sekken! Denne har nok juice til å lade mobilen både 3 og 4 ganger. Pris: 599 kr. Tro meg, denne får du bruk for!
 • 4 klesklyper og 2m tråd – du kommer til å sette pris på denne muligheten til å tørke klærne dine, og det tar nesten ingen plass i sekken.
 • Paraply – ja, jeg vet at mange sverger til regntøy, men jeg synes det blir masete og at det tar opp for stor plass i sekken. Dessuten er det vanskelig å få det helt tørt. Jeg har uansett ikke tenkt meg ut hvis det sprutregner. En hendig, liten paraply derimot er handy.
 • Mensen kommer – også på reise. Jeg tar med meg bind og tamponger til én syklus, også sørger jeg for å fylle på underveis hvis reisen varer i mer enn 1 måned. Det siste du vil er å være stuck i Amazonas uten nødvendig utstyr. Husk også paracet/ibuprofen.
 • Vaskemiddel til håndvask – Flytende såpe til klesvask er praktisk når du skal vaske truser og sokker i vasken på hotellet. Denne fra Chillout koster 89 kr, og den solide korken forhindrer lekkasjer. Biologisk nedbrytbar. Skal du vaske større plagg, går du på lokalt vaskeri eller leverer på hotellet.
 • Rompetaske – veldig praktisk, og du får ikke vondt i hodet og nakken som når du bærer verdisakene rundt halsen. Denne er liten og nett, og har plass til pass, kredittkort, penger og mobil. Alt du trenger! Pris: 499 kr.
Liten og nett rompetaske fra Fjällräven

Pakkeliste – toalettmappe

Det er ikke enkelt å kutte tilbake på toalettsaker. Jeg vet! Hjemme har vi en krem for alt, en såpe for ulike kroppsdeler og mange remedier for tannhygiene. Når du backpacker kan du fortsatt opprettholde personlig hygiene – men med litt færre produkter.

Til kroppen

Er du skikkelig hardcore, tar du med et godt, gammeldags såpestykke. Det funker til både kropp- og håndvask. Jeg foretrekker dusj-gele, og har med det. I tillegg har jeg med bodylotion i reisestørrelse, for huden kan fort bli tørr på reisen. Solkrem er også et must, og det har jeg alltid med hjemmefra, for de kan være vanskelige å få tak i på reise utenfor allfarvei. Det koster også ofte det dobbelte av hva det gjør hjemme.

Tips: Ta med tigerbalsam – det funker som en kule mot kløe hvis du blir stukket av mygg, og lindrer ømme backpackermuskler.

Til håret

Håret er mitt store dilemma – jeg trenger shampoo, balsam og en krem for krøllete hår. Dette har jeg med meg i reisestørrelser. I tillegg har jeg med meg en hårbørste. Hårføner dropper jeg.

La gjerne balsamen sitte i hvis du skal på stranden.

Til ansiktet

Jada, kvinner på backpacking har helt andre behov enn menn – det kommer tydelig frem når vi skal opprettholde vår ansiktspleie. Jeg har med dagkrem med høy solfaktor i full størrelse, og øyekrem og serum i reisestørrelse. I tillegg har jeg med hverdagssminke og make up remover-servietter.

Til neglene

Naturlige negler er det eneste som duger på backpacking. Glem neglelakk og akryl – det blir bare stygt etterhvert.

Klart du skal grave i sanden på reise! Naturlige negler er det eneste som funker.

Til munnen

Tannbørste, tannkrem og tanntråd.

>> Les også: Pakkeliste for skiferie