En ny uke har rast avsted, og her har vi samlet de største overskriftene som har fanget vår oppmerksomHET. «Het» er forøvrig et nøkkelord, ettersom sommeren endelig ser ut til å ha erobret oss alle. God innspurt på helga!

#1 Svart iskrem i NY

Sondag_02_Morgensterns
Hva smaker bedre enn en hjemmelaget iskrem på varme sommerdager i Manhattan?
Sondag_02_Morgensterns2
Coconut ash-smak er det heteste i New York akkurat nå.

Det som skjer i New York er en klar indikator på hvilke trender som vil spre seg globalt. Denne uken lanserte hippe Morgenstern’s Finest Ice Cream sin nye smak «coconut ash», og Instagram har kokt over av bilder av den svarte iskremen som er på alles lepper. Er du i New York, synes vi du bør stille deg i kø ASAP! Adresse: 2 Rivington Street


# 2 Ja, vi elsker hurtigruten!

Det finnes garantert ingen vakrere måte å se norskekysten på enn med Hurtigruten. Nå har selskapet utvidet flåten for første gang på ti år, med MS «Spitsbergen». Dåpen finner sted i Lofoten (Svolvær) den 6. juli, og er et tegn på at Hurtigruten vil satse enda tyngre på Lofoten som destinasjon i tiden som kommer. Vi gleder oss!

Sondag_02_MS-Spitsbergen
MS Spitsbergen er klar for sommersesongen langs norskekysten. Foto: Hurtigruten

Fun fact: Visste du at det nye skipet har tilhørt Venezuelas tidligere president Hugo Chávez?


# 3 Tiger selfies

Våre hjerter blør for tigrene i Thailands Tiger Temple. Denne uken har avdekket hvordan munkene har holdt tigre i fangenskap uten tillatelse, og at tempelet driver svartebørshandel via Laos i et svært lukrativt marked. Det handles i både levende tigerunger og deler av døde tigre, som amuletter, støttenner og tigerskinn.

-Prisen på et voksent tigerskinn på det illegale markedet er på mellom 6.000 och 10.000 dollar, sier Steve Galster fra organisasjonen Freeland som bekjemper dyresmugling. I følge thailandsk lov er import og eksport av tigere og tigerprodukter strengt forbudt, med en maksimumsdom på fire år og/eller en bot på 40.000 Baht (9.000 kroner).

sondag_tiger_temple_Foto_EPA
Her er de førti døde tigerungene som ble funnet i tempelet. Foto: EPA

I uken som gikk har 137 tigere blitt fjernet fra tempelet, og politiet fant også 40 døde tigerunger i fryseren. Dette har reist mistanken om at munkene driver med ulovlig oppdrett av tigere, for salg på det ulovlige dyremarkedet som er stort i Asia. Nå er tiger tempelet stengt for turister, som ikke lenger kan ta selfies med tigerne. En seier for tigerne, mener vi.

Les også: Er du glad i dyr, dropper du disse 5 dyreopplevelsene på ferie.


# 4 Se blått på stranda

Det blå flagget har blitt et internasjonalt symbol på rene, velholdte strender med et minimum av servicetilbud, men det er først og fremst en god indikator på hvor rent vannet er. 2016-flaggene har blitt utdelt, og nå kan du sjekke din favorittstrand her. Vi kan røpe så mye som at Norge har fått 13 flagg.

Sondag_01_blaaflagg
13 norske strender har fått blått flagg i år. Hvalstrand er en av dem. Foto: Visit Norway

De har gått til følgende strender: Storøyodden badestrand i Bærum, Hvamodden, Holmenskjæret, Hvalstrand og Sjøstrand i Asker, Tronvik og Sjøbadet i Moss, Foten i Fredrikstad, Ringshaugstranda i Tønsberg, Hamresanden og Bystranda i Kristiansand, Åkrasanden på Karmøy og Helleneset i Bergen.


# 5 Thailands øyer: stengt for turister

Thailand_for_barn_05
Stadig flere øyparadis stenges for turister i Thailand.

For et par uker siden stengte thailandske myndigheter øya Koh Tachai (en av Similanøyene) for turister. Denne uken ble tre nye øyer stengt: Koh Khai Nok, Koh Khai Nui, and Koh Khai Nai. Disse ligger umiddelbart utenfor charterfavoritten Phuket. Grunnen er at turistene ødelegger det naturlige korallrevet rundt øyene.

Moralen er enkel: ta ansvar! Vi forstår godt avgjørelsen, etter å ha opplevd såkalte snorkleturer i Thailands øyverden, som minnet mer om partybåter der turistene sto på korallene mens de drakk og slang ølbokser i vannet.

 

Gikk du glipp av forrige ukes nyheter? Krise! Les deg opp på kjekkasen Ashton Kutchers overnatting på Airbnb, verdens største cruiseskip, med mer!