En ny uke har rast forbi, og nedtellingen til sommerferien er offisiell. Her er ukas viktigste reisenytt, i kjent Bortebest-stil. Vi følger også saken om tigertempelet i Thailand, som dessverre ikke har fulgt Kardemommeloven.


#1 Ny tigerskandale i Thailand

Vi skrev om tragedien i tigertempelet i Thailand i forrige uke. Kort oppsummert har politiet stengt tempelet der turister kan ta selfies med voksne tigere. Grunnen er mistanker om vanskjøtsel og dyresmugling. Denne uken har politiet blitt tipset om et hus fem mil fra tempelet, beliggende i et isolert område med høye gjerder rundt.

sondag_tiger_temple_Foto_EPA
Førti tigerungekadaver har blitt funnet i tempelet. Foto: EPA

De har raidet huset, og funnet det som ligner på et slakterhus. Mistanken om at munkene har brukt tempelet som alibi for ulovlig salg av tigerpels, tigerkjøtt og andre kroppsdeler er nå forsterket. WWF melder om at det finnes 3.890 ville tigere igjen i verden, så det gjelder å verne om de få som er igjen.


#2 Nytt hotellkonsept: Casa Cook

Bortebest skal teste Vings nye hotellkonsept Casa Cook på Rhodos på sensommeren, men det er jo ingen grunn til å ikke fortelle dere om det før den tid! Konseptet ser utrolig deilig ut, og er skreddersydd for den urbane, designbevisste feriegjesten.

Casa Cook Rhodes

«Casa Cook er et barnefritt, trendy hotell for gjester som setter pris på høy komfort og lekker design. Tenk deg luksusbohemen møter Grünerløkka-hipsteren. Her er det loungeaktige bassengområder, avslappet atmosfære og en velutrustet bassengbar, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, som er informasjonssjef i Ving. Hun forteller videre at alle rom har direkte utgang til bassenget, og ved middagstider samles hotellets gjester for social dining langs restaurantens langbord.

Casa Cook Rhodes
Eget basseng er en selvfølge på Casa Cook.

Les mer om Casa Cook på Vings sider


#3 Nytt, norsk hotell på Sri Lanka

Mosvold Villas har lenge vært en favoritt blant norske turister på Sri Lanka. Denne uken (tirsdag) åpnet Kurt Mosvold et nytt hotellkonsept i surfebyen Weligama, også dette beliggende på den deilige sørkysten av Sri Lanka. -«We Escape» er et upmarket hostel, med fem doble soverom, to seksmannsrom og fire åttemannsrom, forklarer nordmannen til Bortebest. En seng koster US$ 35 per natt, og hostelet ligger i en over hundre år gammel villa fra kolonitiden. Med andre ord, en rimelig, stemningsfull og fantastisk base hvis man vil utforske øyas sørkyst. Weligama er kjent som et av Sri Lankas beste surfesteder, så dette er også en god løsning for deg som reiser med venner.

We Escape har ingen egen nettsiden enda, men i mellomtiden kan man sende en mail til [email protected]


#4 Følg kofferten din med en app

Koffertmerket Rimowa og flyselskapet Lufthansa lanserer en koffert og en app som er samkjørte. Det betyr at med den nye Rimowa electronic tag-kofferten kan du følge bagasjen din med mobilen. Oppfinnelsen har allerede vunnet pris for «Beste bagasjeinitiativ», og satser på å revolusjonere måten vi reiser på.

Sondag_Rimowa
Du kommuniserer med kofferten gjennom et vanntett display.

Slik vi reiser i dag, må du ofte stå i lange innsjekkingskøer på flyplassen. Med en Rimowa electronic tag-kofferten slippe du det. Du kan nemlig sjekke inn både deg selv og kofferten hjemmefra, og motta flybilletten din digitalt på smarttelefonen. Når du kommer til flyplassen, kan du gå forbi køen og levere kofferten, før du går gjennom sikkerhetssjekken. I tillegg kan du spore og følge bagasjen din både under og etter reisen. Perfekt hvis du har tette flybytter og vil forsikre deg om at kofferten ble med på etappe nummer to. Slike smarte og tidsbesparende oppfinnelser liker vi!


#5 Great Barrier Reef dør

sondag_findingdory
Stillbilde fra filmen «Finding Dory», som er basert på livet i The Great Barrier Reef. Pixar Studios.

At det store Barriererevet i Australia dør er ingen nyhet, men denne uken har talkshow-dronningen Ellen DeGeneres oppfordret australerne til å ta grep for å bevare denne enorme verdensarven. Ellen var stemmen til blue tang-fisken Dory i tegnefilmen Nemo fra 2003, og skal også spille Dory i oppfølgeren «Finding Dory» som kommer ut denne måneden. «Remember the Reef» er mottoet til kampanjen hun promoterer, som du kan se her:

http://movies.disney.com.au/finding-dory/remember-the-reef