Reisenytt med sting:

Noen får låne New Yorks mest fancy penthouse bare med å posere med duckface. Andre gjør derimot en skikkelig innsats og bygger museum.

Reisenytt med tyngde: Washington – museumsåpning

Den 24. september åpner et nytt spennende museum i Washington, National Museum of African American History & Culture. Her kan du se foto og gjenstander som forteller historien om afroamerikanernes tilstedeværelse i USA, som blant annet lenker og drakter fra slavehandelen. Andre gjenstander og foto dokumenterer segregasjonstiden. Fra borgerrettighetstiden finnes det mange foto og drakter laget av den kjente aktivisten Rosa Park. Selve bygget, med sin kobberdekkede fasade, er oppsiktsvekkende. Den er formet som kvadratisk krone som strekker seg til himmels. Den skal uttrykke håp, tro og styrke. Sjefsarkitekten heter David Adjaye og foreldrene hans er fra Ghana. Adjaye er delvis oppvokst i London og har utformet også Nobels fredssenter i Oslo. Det nye museet inngår i nasjonalmuseet Smithsonian og kostet nærmere en over en halv milliard dollar å bygge.
nmaahc.si.edu
20168952580_1db27090c6_k
Detalj av fasaden på National Museum of African American History & Culture, med 37 000 objekter. Fasaden i seg selv ser ut til å være severdig ut også. Foto: John Sonderman/Flickr

Reisenytt for familier: Moro i Dubai

Dubai_adventure worlds
Sånn ser Dubais splitter nye fornøyelsespark ut fra utsiden.

Verdens største innendørs temapark, IMG Worlds of Adventure, åpnet i Dubai den 31. august 2016. Dubai gjør som kjent alt større og bedre enn alle andre, så her blir det spenning og moro for hele familien. Temaparken er et unikt samarbeid mellom Marvel og Cartoon Network. Du kan forvente spøkelseshus, delta i Spiderman og Doc Ocs slåsskamp, samt kjøre mange karuseller og  aktiviteter med blant annet dinosaurtema.

Worlds of Adventure forventer 4,5 milloner besøkende det første året, og inngangsbilletten vil ligge på ca. 670 norske kroner for voksne, og ca. 560 norske kroner for barn. Heldagsbilletten gir adgang til 20 forskjellige forlystelser, attraksjoner og show, samt en kino hvor det kan oppleves film i 5D.

Se Elizabeths spennende guide til Dubais kunst- og kulturliv

Reisenytt fra det store eplet

Kim Kardashian Instagram Airbnb duckface
Kim Kardashian takker for gaven hun og Kanye fikk av Airbnb.

Inga har leid en toroms Airbnb-leilighet i det ikke akkurat superfasjonable nabolaget Bed Stuy i Brooklyn, New York, i neste uke. Seks døgn i det vesle krypinnet koster cirka 12 000 kroner. Det var noe av det rimeligste som var å få i New York – med mindre hun skulle bo i en et kott uten kleshengere og aircondition. Hadde hun bare vært en realitystjerne hadde hun fått sponset en penthouse med svømmebasseng etter seg, slik Kim Kardashian og Kanye West fikk (ja, da, vi vet West er musiker, men de siste årene har han likesom bare blitt kjent som herr Kardashian).  Delingsøkonomitjenesten Airbnb ga paret opphold i en fantastisk leilighet i Tribeca i New York. Leiligheten har fire soverom, seks bad, gym og en utsikt på nivå med Empire State Building. Kim takket for lånet med å poste et duckfacebildet av seg selv på Instagram. Inga er ikke misunnelig. Nei, da, ikke i det hele tatt. Hva skulle hun nå egentlig ha gjort med seks bad?

Se leiligheten her www.airbnb.com

Derfor elsker vi Airbnb