Gresk salat med finesse

Er du en av de 325.000 nordmennene som skal på pakkereise til Hellas i år? For å nyte vakker natur, deilige strender og ikke minst, den gode, greske maten. Da er det kanskje på tide å prøve en ny variant av den klassiske salaten?

På Casa Cook på Rhodos fikk vi servert en himmelsk sommersalat som var akkurat innholdsrik nok til at det ikke ble kjedelig. Og samtidig lett nok til at man følte seg vel i bikini etter måltidet.

rhodos_casacook_06
Deilig, deilig på Casa Cook!

Her kan du lese mer om designhotellet Casa Cook >>

rhodos_casacook_07

Oppskrift: Sommersalat med geitost og vannmelon

Salatblader

Ruccola

Babyspinatblader

Ristede pinjekjerner

Myk geitost

Vannmelon i terninger

Balsamicoreduksjon

Olivenolje

Sitron

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Begynn med å legge alle salattypene i en bolle. Hell over litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og bland godt slik at bladene får dressing på seg. Legg så salatbladene som en seng på et serveringsfat og dander med vannmelonterninger, pinjekjerner, geitost og balsamicoreduksjon. Avslutt gjerne med babyspinat på toppen.

Jeg fikk min salat servert med et iskaldt glass hvitvin by the pool, og mer skal det ikke til før jeg føler meg skikkelig lykkelig. Nedenfor kan du se hvor lekkert det er på Casa Cook, som også har et hotell på Kos!

rhodos_casacook_03
Mi casa tu casa, sier de. Okei da, jeg flytter gjerne inn.