Barcelona og San Sebastian har lenge blitt regnet som Spanias mathovedsteder, men mmmh Madrid!

Den spanske hovedstaden ligger omtrent midt i landet, og får impulser fra alle landets søtten regioner. Her kan du spise en typisk paella fra Valencia, lubne blåskjell fra Galicia eller smakfull pata negra-skinke fra Andalucia. Og glem ikke mykt bakverk fra Asturias!

Madrid råvarer
Rosa tomater fra Barbastro kommer fra Aragon, og fåes kjøpt på Madrids mange mathaller.

I tillegg har Madrid sitt helt egne kjøkken som det heller ikke skal kimses av. Ingredienser som pattegris, blekksprut, manchego-ost og magesekk fra ku (ja, du leste riktig!) plasserer hovedstaden på det kulinariske kartet. Det er egentlig bare vi turister som ikke helt har fått øynene opp for hvor kul Madrid er som storby- og kulinarisk destinasjon. Færre turister enn i Barcelona er det også.

Madrid utekafe
Våren kommer tidlig til Madrid.

Mathaller med sjel

Gamle markeder har blitt til lekre mathaller der gourmet -og kortreist mat er en selvfølge. At mathallene bærer navnet til helgener er ikke overraskende, i en by som stadig tar seg en fest på de ulike helgenenes merkedager.

Matmarked Madrid
Denne fantastiske mathallen ligger like ved turistattraksjonen Plaza Mayor.

Mercado de San Miguel ved Plaza Mayor var det første markedet som konverterte fra dagligdags handel til feinschmecker-institusjon.

Så fulgte Mercado de San Anton i homsestrøket Chueca. Sist ut er Mercado de San Ildefonso, som kaller seg selv et gatemarked. Kanskje fordi de har en indre patio der du sitter under åpen himmel når været tillater det, noe som skjer ofte.

Madrid mathall
MATHALLMEKKA. Gourmetmarkedet San Anton ligger i homsestrøket Chueca, og er et perfekt stoppested for tapas, nårsomhelst på døgnet.

Madrid – for livsnytere

Uansett hvilket av markedene du velger, så kan du glede deg til en kulinarisk opplevelse, der gode viner matches med lokale spesialiteter. Lykke er absolutt spiselig i matbyen Madrid!

Madrid bar
Billig og bra: I Madrid ligger prisnivået lavere enn i Barcelona.

Les også: 10 spanske matretter du må prøve