[dropcap letter=»I»]nes de Fressange er den første modellen som fikk en eksklusiv kontrakt med Chanel og Karl Lagerfelt tilbake i 1980. Hun ble en av de første av tiårets supermodeller. Men hun er ikke bare modell, hun beskrives som en tastemaker, med sin elegante og nonchelante stil. På millioner av paparazzi-bildene som finnes av henne, har hun slitte jeans, en skarp jakke og kanskje et skjerf. Og ikke minst et stort smil. Sa noen chic? Vel, for meg sier det bare klikk. Jeg har ofte forsøkt å kopiere stilen hennes.

Opplev Yves Saint Lauren på museum

Jeg er selvsagt ikke den eneste som ønsker å kopiere henne. Den japanske kleskjeden Uniqlo, fikk henne i fjor laget og produserte en kolleksjon som bærer hennes navn. I den kolleksjonen er det selvsagt skjorter, blazere og småblomstrete kjoler, som minner om noe av det hun kan finne på å  ta på seg. Hun var selvsagt modell i kampanjen også, og det i en alder av 57 år.

Få Jane Birkin på øret med Eriks spilleliste fra Paris

Men hun er nok også en smart forretningskvinne. Hun har laget egne kolleksjoner av briller, smykker undertøy og papirvarer, ja, og så klart noen ting til hus og hjem. Og siste nytt er altså at hun har åpnet en butikk i sitt navn i Rue de Grenelle 24., Paris. Når går flyet?

Les mer på:
Inesdelafressange.fr

Planlegger du å reise til Paris, bør du sjekke ut disse parisiske boligene du kan leie for en liten slant.

 

[separator type=»thick»]

Ines de Fressange på Instagram