22. juli 2015

Solnedgang_Tanahlot
Det hellige tempelet Tanah Lot er en av Balis vakreste utposter.

Hei kjære lesere. Dette er en dag hvor det ikke føles helt normalt å skulle skrive om fjerne horisonter, eller å tipse om butikker eller hotell der livet er til for å nytes. I dag er en dag det ikke er helt lett å stå opp til rett og slett. Tankene er hos dem som mistet sine kjære for fire år siden, i regjeringsbygget og på Utøya. Til dem vil vi si at vi forstår hvordan hver eneste sommerferie ripper ekstra hardt opp i savnet. Vi kjenner noen av dere, og har fulgt dere på den tunge veien. Det er ikke lett å finne riktige ord i dag. Men med 22.juli-ofrene og deres etterlatte i tankene deler vi fem av våre vakreste solnedganger med dere i dag.  Fordi en solnedgang gir rom for ettertanke, men også fordi den minner oss om at solen alltid vender tilbake.

Rajasthan i India byr på mange gyldne øyeblikk når lokalbefolkningen kjøler seg ned i innsjøene. Foto: Spencer Montero

Rajasthan i India byr på mange gyldne øyeblikk når lokalbefolkningen kjøler seg ned i innsjøene. Foto: Spencer Montero

 

Pagodene i Bagan bryter med Myanmars horisont. Foto: Fran Fernandez

Pagodene i Bagan bryter med Myanmars horisont. Foto: Fran Fernandez

Solnedgangene på Cafe del Mar er legendariske på Ibiza.

Solnedgangene på Cafe del Mar er legendariske på Ibiza. Foto: Vibeke Montero

Øya Hvar er en av Kroatias beste steder å ta farvel med solen.

Øya Hvar er en av Kroatias flotteste steder å ta farvel med solen. Foto: Vibeke Montero

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *