Mr. Brainwash i New York

MrBrainwash New York
David Bowie og Mona Lisa på samme flate. Ja, også klart elementer fra Andy Warhols kunst.
Utstillingen til kunstneren Mr. Brainwash får ikke bare meg til å smile. Andy Warhol hadde elsket denne visuelle fråtsingen i populærkultur.

Gata har for lengst flyttet inn på galleriene. Streetart-kunstneren Banksy fra Bristol har solgt sine grafittiverk for nærmere en million kroner på Sotheby’s. Andre igjen er bare too cool for school, slik som kunstneren Mr. Brainwash som har smelt opp verkene sine i et popup-galleri i Meatpacking district (som kanskje er et av de mest trendy kvadratkilometerne i universet) på Manhattan i New York.

 

Bak pseudonymet står franske Thierry Guetta, som ifølge Wikipedia startet sin karriere som videoprodusent.

Sjekk ut denne kule New York-guiden for barn

Brainwash fråtser i  ikoner fra de siste tiårenes populærkultur. Jerry Seinfeld, Kate Moss og Mikke Mus er sprayet, malt og tagget over på lerreter og blikkplater.

En del av moroa er også Mr. Brainwashs kunnskap om hvordan skape publisitet rundt egen person, det ryktes nemlig at han rett og slett bare er en figur iscenesatt av Banksy. Likevel er det Mr. Brainwash som har laget coveret til Madonnas album, Celebration.

Det er ikke umulig at Andy Warhol hadde frydet seg både over den barnslige leken med referanser – og så klart over den fargesterke, visuelle poplærkulturelle fråtsingen. Hvis han hadde kommet inn, vel og merke, for galleriet var fullt. Selv synes jeg dette var en av de mest underholdende utstillingene jeg har sett så langt i år og skulle gjerne ha stjålet med meg bildet av Jimi Hendrix.

Adresse: 415 W 13 St

www.mrbrainwash.com

Nett: www.mrbrainwash.com
www.artsy.net/artist/mr-brainwash

Mr. Brainwash på Instagram

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Kan du, jente, gå med fletter?

Det er mye politikk i hår og klær. Afroamerikanere har lenge påpekt...
Les Mer