Luksushotell på Tenerife er ikke som vanlig charter

Oppholdet på Tenerife ble sponset av TUI

Jeg bor på den eksklusive Red Level-delen av Sensatori-hotellet, og en av de første beskjedene jeg får av portøren som bærer kofferten til rommet er at for å  komme i direkte kontakt med min private butler trenger jeg bare å trykke nummer 9 på telefonen.

– Husk, nummer 9! blunker han igjen før han lukker døra bak seg. Dette må testes.

Hotellrommene er lekre, og dufter fresht av hotellets egen signaturduft.
Hotellrommene er lekre, og dufter fresht av hotellets egen signaturduft.

Deilig hotelluksus

Jeg pakker ut (kunne butleren egentlig ha gjort det, mon tro?), og ser at klærne har blitt akkurat litt for krøllete til å passe inn i det luksuslivet jeg har tenkt å leve de nærmeste dagene. Jeg trykker nummer 9. Tre minutter senere står Alex på døra, klar for å stryke klærne mine. Jeg tar meg en dusj så lenge, og tenker at selvom følelsen av å ha en som gjør alt for meg er både uvant og rar, så er det også veldig forførende.

260 meters saltvannsbasseng er prikken over i'en på Sensatori Palacio de Isora.
260 meters saltvannsbasseng er prikken over i’en på Sensatori Palacio de Isora.

Europas største saltvannsbasseng

Bassenget venter. Dette hotellet har Europas største saltvannsbasseng på hele 260 meter. Det er et vakkert evighetsbasseng, og solnedgangsutsikten er ganske så perfekt herfra. Men jeg holder meg til Red Level-bassenget, der man kan krype opp i en Bali-seng og nyte fraværet av barneskrål. (Sorry, men noen ganger er det faktisk veldig digg, særlig når man har barn selv.)

Sa jeg forresten at disse Bali-sengene har en egen champagneknapp? Vel, det har de, og det forklarer hvorfor forelskede par får servert boblene sine i bassenget.

Champagne i bassenget? Så klart. Dette er jo luksusferie.
Champagne i bassenget? Så klart. Dette er jo luksusferie.

Etter en deilig bassengpause i solen, har jeg et par timer før middag. Hadde jeg vært her på ferie, kan det hende jeg hadde unnet meg en siesta.

Jeg rekker en bitteliten time out i en hengekøye før boblebadseansen.
Jeg rekker en bitteliten time out i en hengekøye før boblebadseansen.

Boblebadmeny

Men jeg er jo her på jobb, og neste programpost er test av boblebadmenyen. Hvem er prøvekaniner? Det blir meg og Erik, reisereporter i Se og Hør, og mannen bak livsstilsbloggen Mitt liv som Erik. Vi skal late som om vi er et forelsket par, for når fire journalister trenger bilder av seansen, så holder det ikke med et tomt boblebad. Og vi kan jo ikke akkurat begynne å banke på dørene for å spørre om vi kan ta bilde av folk i badekaret sitt heller.

Jeg trykker nummer 9 igjen.

-Kan du komme å fylle i boblebadet mitt, please? (ja, jeg har nemlig min egen jacuzzi på terrassen). Vi ønsker oss et Perlage Cavaterapi-bad fra menyen, forklarer jeg.

-Certainly madam, svarer Alex. Hvordan han alltid klarer å svare telefonen på null komma svisj, vet jeg ikke. Han har jo andre gjester å ta seg av også. Men ti minutter senere står han på døra, med en flaske rosa cava, to glass, vanilje -og sedertreduftende spray og essensielle oljer.

Butleren Alex har glimt i øyet og cava i kurven.
Butleren Alex har glimt i øyet og cava i kurven.

Alex forklarer cavaterapien for oss mens han fyller i jacuzzien:

– Jeg heller halvparten av cava’en i glassene, mens resten blandes med den essensielle oljen for å skape en melkerosa eliksir som tilsettes badevannet. Deretter er det bare å nyte boblene og solnedgangen over Atlanteren, smiler han. I hvertfall i teorien.

Cavaterapi altså! Alkohol i glassene, og i badevannet gjør arbeidsdagen ekstra morsom.
Cavaterapi altså! Alkohol i glassene, og i badevannet gjør arbeidsdagen ekstra morsom.

Erik og jeg er ikke akkurat vant til å bade sammen, og ingen av oss er tydeligvis født med et stort skuespillertalent. Vi fniser og ler av å plutselig sitte tett inntil hverandre i et ganske trangt badekar, og fotografene klager på at vi er litt vel røde i ansiktene. Rødmer vi? Nei, for så flaut er det ikke. Vi har jo sittet stuet sammen i trange safaribiler tidligere. Men et cavabad folkens, det betyr at alkoholen opptas gjennom porene, og før vi vet ordet av det er vi plutselig tipsy. Merkelig dag på jobben? Ja! Morsomt? Absolutt!

____________________________________________________________________________________________________

Fakta

Startour har seks Sensatori-hotell: Tyrkia (Marmariskysten), Tyrkia (Side)Mexico, Kreta, Kypros, samt hotellet som jeg testet på Tenerife.

Priseksempel Sensatori Tenerife: Ønsker du butlerservice, må du bo på Red Level, og da er prisen 28.496 kroner for to personer i en uke med avreise i midten av desember 2015. Boblebadmenyen kommer i tillegg, og koster mellom 500 til 1.100 kroner, avhengig av hvilken meny du bestiller.