Med kurs mot Koster – del 1
Høygravid reisejournalist på tur. Caroline dyttes inn i en golfbil på de idylliske Kosterøyene, og blir gjenstand for de kakespisende pensjonistenes misunnelse.
Høygravid reisejournalist på tur. Caroline dyttes inn i en golfbil på de idylliske Kosterøyene, og blir gjenstand for de kakespisende pensjonistenes misunnelse.
Det er i underkant av to timer siden vi passerte riksgränsen. Siden vi passerte Svinesund, skiltene med tilbud om kylling og antikviteter og parkerte bilen i et sommervarmt Strömstad. Nå står vi utenfor ærverdige Hotell Koster på Sydkoster og ser på den lille doningen som står parkert under et tre.
-Du skal i hvert fall ikke sykle i din tilstand, hadde legen sagt på telefonen litt tidligere på dagen. «Min tilstand» er at jeg 35 uker gravid og har bekkenløsning.
– Golfbilen er et perfekt fremkomstmiddel dersom dere skal oppleve hele øya på en dag, sa damen i resepsjonen. Greit. Vi vrir om nøkkelen og kjører avgårde mens pensjonistene titter misunnelig på oss.
– Hvis vi skal rekke innom alt vi har planlagt, må vi kjøre klampen i bånn, sier jeg til fotograf Kjersti. Det viser seg at klampen i bånn er ca 20 km/t, og vi finner raskt ut av det ikke nytter å stresse på Koster. Koster er stressfri sone.
Musikk og reiser hører sammen. Lytt til denne kavalkaden av svenske hits
Kosters Trädgårder er et av øyas absolutte høydepunkter. Vi er invitert på lunsj av Helena og Stefan von Bothmer som driver denne hagen med både veksthus, galleri, gårdsbutikk og kafe.
Jeg anbefaler den varme salaten med aubergine, fåreost, ruccolapesto og bulgur. Og litt ugress, sier Helena og smiler.
– Vi lager all mat fra bunnen. Jeg tror gjestene setter stor pris på at maten de får servert, er dyrket her på gården. Tanken vår er at maten skal være enkel og velsmakende.
Helena og Stefan hadde travle liv og jobbet begge ved universitetet i Uppsala. En kveld begynte de å diskutere hvordan de egentlig ville leve. De var leie av å pendle, men drømte om å dyrke jorda og kanskje drive en kafe. – Vi reiste rundt i verden som woofers, altså som frivillige arbeidere på økologiske gårder. Visjonen var å finne et sted der vi kunne drive økologisk og bærekraftig, et sted både for dyrking av mat og for kulturopplevelser. Så dukket plutselig dette opp, her på Koster, og vi slo til.
Her er del 2 av Carolines episke reise rundt Koster.
Del 3
Reisen var i regi av Visit Sweden.