Vi tar en jentedag! sier jeg til Siena (9), og ser at hun begynner å glede seg allerede. En dag for oss to. For selvom vi er på familieferie på Sri Lanka, så trenger vi damene en dag hvor vi ikke må dukke unna susende fotballer på stranda, eller bruke timesvis i en butikk for å se om de har Ronaldos fotballskjorte i str. 12 år til storebror.

– Hva vil du gjøre, mamma?

– Jeg trenger massasje!

– Jeg og!

– Og ny neglelakk på tærne!

– Jeg og!

Og sånn tar jentedagen vår form. Vi er i den lekre festningsbyen Galle Fort på sørspissen av Sri Lanka hvor det har samlet seg et fellesskap av såkalte expats som har gjort Sri Lanka til sitt nye hjem. Expatene har åpnet italienske pizzeriaer og franske gatekafeer, og stemningen i den lille byen er helt unik. Arkitekturen forteller om årene under portugisisk og hollandsk herredømme.

Men i dag skal vi ikke på sightseeing. Vi skal bare kose oss, og tar først en sprø croissant på franske La Clochette. Så peiler oss inn på Galle Fort Spa. Siena tar en manipedi, jeg ber om fotmassasje og pedikyr. Og gjett om det funker? For ikke bare får vi fargesprakende tær (Siena velger neonoransje), men tiden i de dype stolene er virkelig kvalitetstid sammen. Vi fniser og ler, tar bilder av hverandre og kjenner hvor deilig det er å ta en timeout fra ferien. Luksusproblem, jeg vet. Men herregud, så deilig!

Nei til digital sutteklut på reise

_______________________________________________________________

Visste du at det har blitt ganske vanlig etterhvert at barn booker seg inn på spa med foreldrene sine? Her hjemme kan barna bli med på Holmsbu Spa der de har egen barnespameny for de mellom sju og seksten år. Britannia Hotel i Trondheim arrangerer ‘Lille Prins eller Prinsesse’-spa.

Men også i utlandet er spa og velvære for barn i skuddet. Mine barn har testet både strandmassasje i Thailand (kan vi gjøre det hver dag, pliiiiis!), thai massasje i samme land (de sovnet!), indisk hodemassasje på Sri Lanka (æsj, det var klissete!) og full body massage i Vietnam (det er det beste jeg har opplevd!). Min erfaring er at barna elsker opplevelsen, også gir det dem en følelse av å være litt mer voksne enn de er. Og hvilket barn liker vel ikke det!

Spa_barn_01
Det kiiiiler! Siena får tiger balm på myggestikkene (men tror det er tiger bum, og synes det er veldig ekkelt). Mattis får latterkrampe.

 

Indisk hodemassasje med masse grønn olje.
Indisk hodemassasje med masse grønn olje.