Det første jeg gjør når jeg ankommer New York, er å ta manikyr. Uansett hvor du er i byen, er det en rett rundt hjørnet.

Det skal visstnok være 2 000 neglesalonger i New York. Konkurransen er tøff og det er stort sett mye billigere å få stelt neglene der enn hjemme.

I fjor bodde jeg i den røffe – men ifølge New York Times up and comping – nabolaget Bedford Stuyvesant. Da ble det seff oransje og gull på neglene, lakken ble lagt på en koreansk salong. Det var overhodet ingen grunn til å være flau over neglene der jeg hang rundt en stang på J-train.

Neglesalongen Hortus Nailworks på Manhattan, New York. Foto: Hortus Nailworks

Men så kom jeg over Hortus Nailworks på Downtown, som hadde en hel annen tilnærming til farger og stil. Her var det ingen flashy JLo-fager. Neglene ble holdt i en naturlig form. Fargene var nedtonede og de brukte formen på neglene til å lage mønster. Negl og farge gled over i hverandre. De kunne også lage dekor, men du kan glemme paljetter og stener. En liten gullstripe over rosa, gjennomskinnelige negler, derimot. Eller bare en liten vinge på neglen. Så enkelt og vakkert. Og perfekt til små hipsterringer som man du kjøpe i Bedford Avenue, på den andre siden av brua.

Lyse farger og spesielle mønstre er Hortus Nailworks signaturstil.

Salongen er liten oase i seg selv, med sine mange grønne planter og senkede skuldre.

Priser fra 15 dollar.

210 Forsyth Street, New York
Hortusnailwork.com

Dra på hiphop-ekspedisjon i Bronx og Brooklyn»»