Dette må du gjøre i Oslo!

Vikingskip 05 - Dette må du gjøre i Oslo!

Oslo – et museum som fortjener din tid

Det er så fort gjort å bare tenke på reise som noe som involverer å krysse landegrensene. I hvert fall er det sånn for meg… Men noen ganger har man de flotteste opplevelsene rett på dørstokken!

Mitt favorittmuseum i Oslo er Vikingskipmuseet på Bygdøy. Det er et stykke norsk kulturarv som frakter deg 1.200 år tilbake i tid, til da våre forfedre dro på tokt til ulike deler av verden og levde et liv som har satt et markant spor i verdenshistorien.

Vikingskip 06 600x600 - Dette må du gjøre i Oslo!

Osebergskipet hvisker historier om vikingenes utforskertrang.

Eventyrere

Utferdstrangen deres fascinerer meg. Kanskje de også tenkte at “Borte er best” da de krysset Atlanteren uten å vite hva som ventet dem? At de har tatt seg frem gjennom Gibraltarstredet og oppover Guadalquivirelven til Sevilla, for deretter å seile hele veien gjennom Middelhavet til Egypt og Istanbul gir meg bilder i hodet. Av skinnkledde, blonde menn i møte med en annen kultur og et annet klima. Denne utferdstrangen kjenner jeg meg igjen i, og på Vikingskipmuseet får jeg en følelse av å forstå dem litt bedre.

Vikingskip 04 600x600 - Dette må du gjøre i Oslo!

Vikingene hadde elegante fartøy, og på vikingskipmuseet kan du se de best bevarte vikingskipene i hele verden!

De tre skipene du kan se på Vikingskipmuseet; Osebergskipet, Gokstadskipet og Tuneskipet, ble alle funnet i graverhauger. Vikingkongene-  og dronningene ble begravet i skip, slik at de skulle ha et fartøy i etterlivet. Det ble også funnet sleder, hester, mat, mjød, smykker og våpen ombord, som de avdøde skulle bruke i dødsriket.

Vikingskip 02 600x450 - Dette må du gjøre i Oslo!

Denne fantastiske vognen ble funnet ombord i Osebergskipet sammen med skjelettet etter to kvinner.

Er du klar over at Oseberg- og Gokstadskipet er de best bevarte vikingskipene i hele verden? De ligger bare et kvarter utenfor hovedstaden, og mennesker fra hele verden kommer hit for å beundre dem! Har du vært der?

Vikingskip 03 600x600 - Dette må du gjøre i Oslo!

Unn deg å være turist i egen by!

Slik kommer du hit:

Ta 30-bussen og gå av på holdeplassen som heter “Vikingskipmuseet”, eller ta fergen fra Rådhusplassen til Dronningen, og gå derfra. Fergen går kun fra 1. mai – 15. oktober.

Museets hjemmeside finner du her.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *