Dette må du gjøre i Oslo!

Unn deg selv å være turist i egen by! Vikingskipmuseet er ikke bare for utenlandske turister.

Oslo – et museum som fortjener din tid

Det er så fort gjort å bare tenke på reise som noe som involverer å krysse landegrensene. I hvert fall er det sånn for meg… Men noen ganger har man de flotteste opplevelsene rett på dørstokken!

Mitt favorittmuseum i Oslo er Vikingskipmuseet på Bygdøy. Det er et stykke norsk kulturarv som frakter deg 1.200 år tilbake i tid, til da våre forfedre dro på tokt til ulike deler av verden og levde et liv som har satt et markant spor i verdenshistorien.

Osebergskipet hvisker historier om vikingenes utforskertrang.

Eventyrere

Utferdstrangen deres fascinerer meg. Kanskje de også tenkte at “Borte er best” da de krysset Atlanteren uten å vite hva som ventet dem? At de har tatt seg frem gjennom Gibraltarstredet og oppover Guadalquivirelven til Sevilla, for deretter å seile hele veien gjennom Middelhavet til Egypt og Istanbul gir meg bilder i hodet. Av skinnkledde, blonde menn i møte med en annen kultur og et annet klima. Denne utferdstrangen kjenner jeg meg igjen i, og på Vikingskipmuseet får jeg en følelse av å forstå dem litt bedre.

blank
Vikingene hadde elegante fartøy, og på vikingskipmuseet kan du se de best bevarte vikingskipene i hele verden!

De tre skipene du kan se på Vikingskipmuseet; Osebergskipet, Gokstadskipet og Tuneskipet, ble alle funnet i graverhauger. Vikingkongene-  og dronningene ble begravet i skip, slik at de skulle ha et fartøy i etterlivet. Det ble også funnet sleder, hester, mat, mjød, smykker og våpen ombord, som de avdøde skulle bruke i dødsriket.

blank
Denne fantastiske vognen ble funnet ombord i Osebergskipet sammen med skjelettet etter to kvinner.

Er du klar over at Oseberg- og Gokstadskipet er de best bevarte vikingskipene i hele verden? De ligger bare et kvarter utenfor hovedstaden, og mennesker fra hele verden kommer hit for å beundre dem! Har du vært der?

blank
Unn deg å være turist i egen by!

Slik kommer du hit:

Ta 30-bussen og gå av på holdeplassen som heter “Vikingskipmuseet”, eller ta fergen fra Rådhusplassen til Dronningen, og gå derfra. Fergen går kun fra 1. mai – 15. oktober.

Museets hjemmeside finner du her.

Tags from the story
, ,
More from Vibeke Montero
3 steder jeg gjerne reiser tilbake til
Altså, jeg har ikke fått nok. Kall meg gjerne grådig, men noen...
Read More