Sommeren 2017

Ser jeg en flamingo til, spyr jeg.

Sommerferien 2017 er på hell. Nådeløst sniker høsten seg innpå, og mens sør-Europa herjes av hetebølger med infernalske navn, kan nordmenn nok en gang konkludere med at godværet uteble. Det ble kanskje ikke like mange spontane strandturer som man hadde håpet, eller grillings i parken med seks kalde i kurven. Det vi derimot fikk var masseemigrasjon til syden, og sosiale medier ble nok en gang strippestang for absolutt ferielykke.

#vacay

Har du fulgt med på sosiale medier denne sommeren (og det har du selvsagt ettersom været har vært elendig), så kan du ikke ha unngått å se hashtaggen #vacay florere på Instagram. Kjendisene har vært på vacay i sør-Frankrike og sør-Spania. De har sjekket inn på Hotel du Cap Eden Roc i Juan les Pins og posert på bassengkanten, og de har funnet frem til den spanske strandperlen Tarifa og blafret med designerkjolene.

Svanesjøens siste akt

Med seg i kofferten har de hatt med seg rosa flamingoer, hvite svaner og multifargede enhjørninger. Oppblåsbare sådane, som har forvandlet facebookfeeden min til en virtuell dyrehage. Nesten to millioner brukere har hashtagget sommerbildene sine #flamingo i sommer, og det er ikke den typen som står på én fot og ser lekre ut det er snakk om. Disse forvokste flamingoene dupper opp og ned i turkise basseng med mer eller mindre elegante ferierende på ryggen.

Jeg tør ikke spå hva sommeren 2018 vil by på i form av instafarsotter, men det er på høy tid å la flamingoen få hvile.

 

 

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, ,
More from Vibeke Montero

Fotoskolen – Portretter for viderekomne

Portretter er noe av det jeg tar aller mest av i jobben...
Les mer