Etter at jeg fikk barn, ble jeg mye mer opptatt av å holde meg til trygge reisemål. Verden er i stadig endring, og det som var trygt for fem år siden, er kanskje ikke det lenger. Sosiale, økonomiske og politiske endringer har mye å si for et lands sikkerhet, så det gjelder å være en opplyst turist. 

Reise med barn
Å reise med barna har gjort meg mer oppmerksom på hvor i verden det kan være farlig å reise.

Turen går til Cape Town

I det nye året står Cape Town i Sør-Afrika på reiseplanen. Det er en by jeg har hørt fantastiske ting om, men jeg har også hørt at det er en by med mye kriminalitet. Da gjelder det å ta forholdsregler. Som å overnatte i et ok strøk, ta taxi på kveldstid, være bevisst på hva slags kriminalitet det er snakk om, og forholde seg til det. Jeg har en Sør-Afrikansk venninne som har fortalt meg at hun alltid sitter oppå vesken sin når hun er på kafe eller restaurant. Det er et tips jeg tar med meg:)

CAPE TOWN: Som jeg gleder meg til å ta et jafs av denne byen! Foto: Dan/Unsplash

Tilbake til overskriften

Nå har forsikringsselskapet International SOS lansert et kart som viser verdens farligste og tryggeste reisemål. De har over 30 års erfaring, og har basert kartet sitt på to hovedkriterier: medisinske forhold og sannsynligheten for voldelige situasjoner.

Her kan du se kartet i full størrelse

FARGEKODER: Grønt viser reisemål med en ubetydelig risiko, gult viser lav risiko-land, oransje viser land med medium risk, de røde landene indikerer høy risiko og dyprød viser land der risikoen for at noe skal skje er ekstremt høy.

8 trygge land

På kartet er kun 8 land markert som så trygge at det er en ubetydelig risiko for at noe skal skje. Landene er Norge, Danmark, Island, Finland, Sveits, Slovenia, Luxemburg og Andorra.

De farligste stedene

Her ser du verdens farligste reisemål, et belte best unngått, synes jeg.

Libya, Mali, Den sentralafrikanske republikk, Nigeria, Sudan, Somalia, Yemen, Syria, Irak, Afganistan og deler av Ukraina regnes av International SOS som verdens farligste reisemål. Håper ingen av dere har planer om å reise dit i det nye året!

Se også: Kart over verdens puppestørrelser og andre morsomme kart