Gratis turapper er gull når du vil gjøre litt ekstra ut av turen. Noen turapper er designet for å motivere de minste, mens andre turapper er inspirerende for oss voksne også. Her er 10 turapper du kan laste ned på din mobil – det koster ingenting!

Turapper viser deg ikke hvor du finner blåbær, men mye annet!
Turapper viser deg ikke hvor du finner blåbær, men mye annet spennende!

Ti gratis turapper

UT.noTurplanleggeren fra Den Norske Turistforeningen, finnes både som app og nettside. Turene er merket med vanskelighetsgrad, så her finner man noe for alle.

GodTur: Turportalen finnes både som app og nettside, og har kart og turforslag for hele landet. Viser også gapahuker og rasteplasser. Perfekt hvis du vil overnatte i det fri! Portalen er utviklet av Friluftsrådenes Landsforbund og Statskog.

KulTur: En gøyal turapp for barn mellom 4 og 12 år der du kan registrere turlengde og få poeng for aktiviteter. Appen er laget av Den Norske Turistforeningen.

NJFFDenne appen fra Norges Jeger- og Fiskerforbund gir deg oversikt og fisketips for de mest populære fiskeartene. Den viser også tilrettelagte fiskeplasser og båtramper over hele landet. Fin for deg som vil fiske!

Stolpejakten: Gå ut og let etter stolper som er plassert rundt i nærmiljøet. Stolpene registreres i appen eller på nettsiden. Dette er en fin måte å oppdage nye steder og utforske din kommune. PS: Man risikerer å bli hekta, og før du vet ordet av det har du gått 10 kilometer i stedet for 5. 

Viltappen: En app laget av Svenska Jägerförbundet, som gir deg utfyllende informasjon om de fleste dyrene du kan se, høre eller se sporene av i naturen. Flott å bruke på tur med barna. NB: Mange brukere rapporterer problemer med lyden i denne appen, men de andre funksjonene virker bra.

WhatBird: Lurer du på hvilken fugl du hører? Denne appen kan hjelpe deg med å finne det ut! Appen kjenner 22 av de mest kjente sangfuglene våre. Genial app som er utviklet med støtte fra Miljødirektoratet. Forsøk å komme så tett innpå fuglen som mulig, og fjern unødig støy som fottrinn.

Google Sky Map: Hjelper deg med å kartlegge nattehimmelen. Pek mobilen mot stjernene over deg og oppdag hva som egentlig er over deg. Denne appen er morsom å ta frem både på fest under stjernene eller på overnattingstur med barna, og du kan bruke den over hele verden. NB: Jeg opplever at den sluker batteri, så jeg laster den ned når jeg skal bruke den, så sletter jeg den igjen.

Skisporet.no: Holder deg oppdatert med løypestatus på 23000 km skiløyper fra 450 skisteder i Norge. (NB: Denne appen opplever jeg som svært treg, så her er det rom for forbedring fra utvikleren!)

Hjelp 113: Denne appen kan redde liv! Hvis uhellet er ute mens du er på tur, er denne appen fra Norsk Luftambulanse veldig nyttig. Ringer du nødsentralen via appen, vil den automatisk dele koordinatene du befinner deg på. Appen inneholder også plassering og informasjon om hjertestartere i Norge.

God tur!

Les også: 5 turer uten kø i Nordmarka>>