Beste sandalbutikk i Chania

Chania_skobutikk_03
Disse fikk bli med hjem denne gangen. Føles bra å støtte gresk økonomi, gitt!
Min favorittbutikk i Chania selger sandaler i ekte, mykt skinn. Bedre souvenir skal man lete lenge etter.

Reiser til Hellas betyr som regel en oppdatering i sandalskuffen for meg. Håndlagde skinnsandaler er nemlig noe av det lekreste jeg vet om til solbrun hud. Da jeg dro på interrail til Korfu for hundre år siden ‘investerte’ jeg i et par med en håndfull drakhmer. Da var stilen ganske kjedelig igrunn, vi kalte dem Jesussandaler med god grunn.

Går det an å reise fra Hellas uten å kjøpe med seg sandaler?
Går det an å reise fra Hellas uten å kjøpe med seg sandaler?

Idag får du tak i greske sandaler i alle mulige design og farger, og da jeg var på Kreta i forrige måned, så måtte jeg innom favorittbutikken min Pelmode i Chania. Der har jeg kjøpt sandaler før, og jeg vet at kvaliteten er god. Ikke er det dyrt heller. Mellom 18 – 35 euro for et par ekte skinnsandaler kaller jeg et ekte kupp!

Lei av kjedelige souvenirer? Kjøp med et par sandaler, da vel!

Pelmode selger også lekre vesker i den mykeste skinn.
Pelmode selger også lekre vesker i den mykeste skinn.

Adresse: PELMODE (3-4 Zambeliou Street), et steinkast fra den gamle venezianske havna, og vis a vis Starbucks på hjørnet.

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

10 reiser du tar i førtiåra

Det er mye man orker når man er tjue som man ikke...
Les Mer