Reiser til Hellas betyr som regel en oppdatering i sandalskuffen for meg. Håndlagde skinnsandaler er nemlig noe av det lekreste jeg vet om til solbrun hud. Da jeg dro på interrail til Korfu for hundre år siden ‘investerte’ jeg i et par med en håndfull drakhmer. Da var stilen ganske kjedelig igrunn, vi kalte dem Jesussandaler med god grunn.

Går det an å reise fra Hellas uten å kjøpe med seg sandaler?
Går det an å reise fra Hellas uten å kjøpe med seg sandaler?

Idag får du tak i greske sandaler i alle mulige design og farger, og da jeg var på Kreta i forrige måned, så måtte jeg innom favorittbutikken min Pelmode i Chania. Der har jeg kjøpt sandaler før, og jeg vet at kvaliteten er god. Ikke er det dyrt heller. Mellom 18 – 35 euro for et par ekte skinnsandaler kaller jeg et ekte kupp!

Lei av kjedelige souvenirer? Kjøp med et par sandaler, da vel!

Pelmode selger også lekre vesker i den mykeste skinn.
Pelmode selger også lekre vesker i den mykeste skinn.

Adresse: PELMODE (3-4 Zambeliou Street), et steinkast fra den gamle venezianske havna, og vis a vis Starbucks på hjørnet.