Drømmejobben, javisst! Jeg ELSKER jobben min, og å få se ulike verdenshjørner gir meg påfyll i mengder. Sjarmetappen er selvsagt å være ute i feltet, gjøre research, fotografere og snakke med mennesker. Så kommer bearbeidingsfasen hvor informasjonen og bildene skal bli til ferdige reportasjer. Jeg liker begge delene like godt. En perfekt blanding av inn og ut, aktiv og passiv.

Det jeg ikke er så glad i derimot, er følgende:

#1 Bader aldri

Yoga_Ibiza_Vibeke
Jeg skal ikke klage på utsikten på Ibiza, men jeg badet ikke.

Bali, Jamaica, Australia, Mauritius, osv. Dette er noen av de eksotiske destinasjonene jeg har besøkt i forbindelse med jobb de siste årene. Men selvom jeg skriver om de vakre strendene, så er det svært sjelden jeg rekker å bade i havet selv. Hvorfor? Fordi det som regel ikke er tid når man har et tett program. Dessuten bærer jeg alltid på masse kamerautstyr som jeg ikke akkurat tør å legge fra meg på stranden mens jeg tar en dukkert. Det betyr vel bare at jeg må tilbake en gang på ordentlig ferie.


# Flybytter

Zanzibar_outfit
Da jeg dro til Zanzibar ble kofferten igjen i Paris, og garderoben bærer preg av lokale plagg.

Det er ikke alltid jeg kan bestille billetter selv (stakkars meg, ikke sant?), og jeg har hatt noen flyruter opp gjennom som hadde slitt ut selv den mest rutinerte flyvertinne. Jeg hater å være i transit, et slags limbo der jeg hverken er hjemme eller fremme. Ikke kan jeg sove, ikke finner jeg noe godt å spise, og ikke klarer jeg å slappe av. Noen ganger blir ikke kofferten med videre på etappe nummer to eller tre, og altfor ofte er transiten den reneste maratonetappen mellom terminaler. Alt i alt, et stress.


# Borte fra barna

SriLankaBarn_07
Det beste er når jeg kan ta med barna på reise. Her på eventyr i Sri Lanka.

Uansett hvor mange ganger jeg reiser, så blir jeg aldri helt komfortabel med å reise fra de to små hjemme. Mye fordi den yngste alltid savner så veldig, og setter inn gruer-meg-til-du-skal-reise-giret flere dager før avreise. Også er jeg ikke så glad i å gi opp kontrollen på det som skjer hjemme, selvom jeg jobber med saken…

La deg inspirere: Sri Lanka med barn