Hva betyr barnevennlig?

Barnevennlig
Den skal tidlig krøkes som god sydenfarer skal bli.
Barnevennlig hotell: bæsjebleielukt, lydnivå som krever hørselsvern og alt på barnas premisser. Nei takk.

Må man plutselig reise til barnevennlige hotell selvom man har fått barn? Der det henger en konstant eim av bæsjebleie i luften. Der pølsesnabber deiser på gulvet i matsalen, og barna spiser toast og burger til alle døgnets tider? Selvsagt må man ikke det. Men det kan virke som at konseptet barnevennlig har blitt nok et tankestyrende ord som gir småbarnsforeldre dårlig samvittighet hvis de velger noe som ikke er stemplet som barnevennlig.

Hjelp, barnet mitt vil ha en cocktail!

Jeg har vært på barnevennlige hotell, og ikke-barnevennlige hotell, og er ikke i tvil om hva jeg foretrekker. Jeg velger helst steder der barna må tilpasse seg de voksne, og ikke omvendt. Små babyer trenger hverken bamseklubber eller sceneshow for å trives. Det holder lenge med fornøyde foreldre og trygge omgivelser.

Sånn får du aldri se meg, men betyr det at det er synd på barna mine?
Sånn får du aldri se meg, uansett hvor desperat jeg er etter ferie.
Barnevennlig3
Dette er ikke juice, men en cocktail. For voksne. På et barnevennlig hotell.

Hva så med de litt større barna som er ute av bleier?

De som synes det er toppen av ferielykke å leke i bassenget med andre barn, og å være med på klubbaktiviteter? Jeg er ikke et sekund i tvil om at de stortrives. Men uansett hvor gøy de synes det er å danse lambada på scenen, så synes jeg det er pyton å få cocktails lagd på konsentrat i plastglass.  Og lydnivået… vel, la meg bare si at jeg strever med å finne feriefølelsen når man må brøle bestillingen sin i iskremkiosken.

Glamping i Danmark

Og da sitter jeg igjen med ordet ‘barnevennlig’, og lurer på hva det egentlig betyr. Vennlig mot barn? Fordi barna har andre å leke med, mat tilpasset deres ganer, barnestoler tilpasset deres små kropper og et basseng der vannet når dem til knehasene? I så fall dropper jeg det barnevennlige konseptet med god samvittighet.

Barna finner uansett noen å leke med, nye typer mat utvider smaksløkene, når de er små kan de sitte på fanget, og i bassenget kan de ikke være uten en voksen uansett.

Eller betyr barnevennlig egentlig voksenvennlig, fordi man kan la barna delta på all slags aktiviteter mens man kuler’n under en parasoll selv?

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Hjelp! Jeg smelter

Er det lov å klage på varmen når det er 45 grader?
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *