Las Palmas er et shoppingmekka. Særlig med personlig shopper!

Stakkars Susana. Hun har stylet Sienna Miller tidligere. I dag får hun meg.

«Syden» har en lei tendens til å senke standarden for hva som er et akseptabelt antrekk. Er det for eksempel ok å gå på restaurant i bikini? Nope. Og kan en fargesprakende strandsarong passere som kveldsantrekk? Neppe. Lengst sør på Gran Canaria til nød. I Las Palmas’ avenyer og smale smug derimot, kler man seg opp for å gå ut. Susana Alvarez, opprinnelig fra Madrid, driver Kanariøyenes eneste moteskole. I tillegg tilbyr hun personlig shopping.

Trianas skatter

I utgangspunktet hadde jeg trodd at en personlig shopper kun var for de med ubegrenset lommebok og modellkropp. Men det er slett ikke tilfelle. Susana kjenner byens butikker godt, og vi er innom både kjedebutikker som Zara og Natura, såvel som eksklusive boutiques som ligger i bakgatene i bydelen Triana. Hun plukker med seg plagg lynraskt, og det er en behagelig opplevelse å stå i prøverommet og bli forsynt med godsaker. I riktig størrelse.

‘Minimo Lab’ (Calle Peregrina 9) fører spennende, lokal design, mens butikken ‘Fragola’ (Calle Travieso 19) er en fargeeksplosjon med morsomme plastikksko og sprakende tilbehør.

Susana spankulerer elegant på skyhøye stilletter uten å tråkke feil på brosteinen i gamlebyens gater en eneste gang. Jeg sleper etter, og har vel aldri følt meg mindre lekker. Utvasket, svart shorts og en stygg, stripete topp… JOGGESKO! Hva var det jeg tenkte da jeg kledde på meg? «Oh My God!» stønner Susana på sitt typiske, hjertelige vis. Hun ser ut som en million dollar, og har tidligere stylet stjerner som Sienna Miller. I dag får hun meg.

Mitt nye jeg

Men på slutten av dagen ser det lysere ut. Det ligger en midnattsblå bluse, en pudderrosa kjole, et par turkise hæler, en ring med blå stein, en svart kjole med strutsefjær og en ny skinnveske i handleposene. Vi har gått inn i butikker jeg aldri hadde gått inn i på egen hånd. Jeg har prøvd klær jeg aldri hadde valgt selv, og vi har ledd av stramme krager, fargerike belter, for lange skjørt og latterlig korte kjoler. Vi har hatt en fantastisk dag sammen,  og ikke minst, vi har klart å finne fram til en stil jeg ikke visste at jeg hadde.

-Sofistikert! blunker Susana lurt.

 

Personlig shopping med Susana Alvarez kan finne sted i gamlebyen i Las Palmas, i kjøpesenteret CC Las Arenas eller på kjøpesenteret El Muelle.

Hun sier selv at med et budsjett på 300 euro har du god mulighet til å fornye garderoben!

Send henne en mail: [email protected] eller info@susanaalvarezestilista.com