Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men når jeg drar på jenteferie med gode venninner prioriterer jeg EN ting: Å tilbringe kvalitetstid sammen. Selve reisemålet er sekundært, så lenge det er hyggelig og det finnes noe spennende å oppleve. Det er også viktig at vi kan kose oss med god mat og drikke, og at vi føler oss trygge, også om vi skulle være de siste som går og legger oss. Men viktigst av alt er å bruke minst mulig tid på å kaste bort den verdifulle tiden sammen.

Cruise jenteferie
Merete og jeg er klare for White Party på Azamara Pursuit. ABBA-vibber på lugaren før kveldens fest.

5 fordeler med cruise

  • ALT PÅ ETT STED: Du slipper å gå langt, eller å risikere å miste hverandre. Det er kort vei til restauranter og underholdning. Selv etter siste runde på dansegulvet, er det bare en heistur «hjem» til lugaren.
  • DU PAKKER UT EN GANG: Dere er kanskje innom 5-6 havner på en uke, og du får en smak av nye steder. Likevel trenger du kun å pakke ut av kofferten en gang.
  • EN SMAK AV LUKSUS: Når dere velger cruise, så velg gjerne et litt mindre skip. Der er som regel luksusnivået høyere og det er færre skrikende barn.
  • Jeg elsker dette skipet: Azamara Pursuit – cruise for viderekomne
  • ALT ER TILRETTELAGT: Når jeg reiser på egen hånd eller med familien, ønsker jeg meg en smak av eventyr på reisen. Med venninner er jeg tilnærmet uinteressert i omgivelsene. Da setter jeg pris på at det står et middagsbord dekket til oss, at noen passer på at glassene ikke er tomme.
  • NOE FOR ALLE: Å reise en gjeng sammen kan by på utfordringer. Noen vil shoppe, mens andre helst vil sitte på dekk med en paraplydrink. Noen vil kanskje trene yoga på reisen, eller unne seg en massasje. På cruise har man alle muligheter åpne, og man trenger ikke henge sammen som erteris hele tiden. Man kan f.eks møtes til lunsj på dekk etter at alle har fått drevet med sitt i morgentimene. Herlig fleksibelt!

Se også: Vibeke snakker om cruise på God Morgen Norge

Et lite billeddryss:

Cruise jentetur
Celebrity Edge er et skikkelig voksenskip. Arkitekten bak hotellet «Seilet» i Dubai har bidratt til designet.
cruise jentetur
Morgenyoga for de som ønsker det! Cruise er en fleksibel måte å reise på.
Celebrity Edge: Ombord på dette skipet finner du barer i alle etasjer. Det ga meg en urban takterrassestemning.
Cruise jentetur
SMÅTT OG GODT: Jeg foretrekker mindre skip der støynivået er lavt, og avstandende er kortere enn på de største skipene. Her ombord på Azamara Pursuit.
cruise jentetur
MIDDAG UNDER STJERNENE: En kveld i.l.a cruiset dekkes det opp til middag på dekk på Azamaras skip. Da er det ekte champagne, østers og belugakaviar som gjelder.

Celebrity Edge: Cruise for voksne

SeaDream: Det ultimate luksuscruiset