Pressereise/Reklame/Azamara

Denne uken var jeg på innvielsen av Azamara Pursuit, det tredje tilskuddet i Azamara Club Cruises-familien. Skipet fikk sin sprudlende champagnedåp den 28. august, og etter å ha cruiset med søsterskipene Quest og Journey, var jeg spent på å oppleve lillesøsteren.

Azamara Pursuit
Azamara Pursuit til kai i Cherbourg.

7 ting som skiller Azamara fra andre cruiseskip

  • Størrelsen. På Azamaraskipene er det bare plass til ca. 700 passasjerer.
  • Antall-ansatte-per-gjest. Det er beregnet 1 ansatt per 2 gjester. Det er langt mer enn gjennomsnittet i cruiseverdenen.
  • Destinasjonene. Azamara fokuserer på spennende destinasjoner, gjerne under fjerne himmelstrøk, som f.eks Hawaii, Jordan og Vietnam. Men også kjente og kjære reisemål som Kroatia, Frankrike og Spania.
  • Mer tid i hver havn. På de store cruiseskipene er det skipet som regnes som selve destinasjonen. Når man cruiser med Azamara er det havnene underveis som får det til å kile ekstra i magen, og det er lagt opp til ekstra god tid i hver havn.
  • Maten. Jeg synes ofte det kan bli litt samlebåndskvalitet på maten ombord i de større skipene. På Azamara er hvert måltid en kulinarisk fest!
  • Alt er inkludert. Personlig synes jeg det er en stor fordel når alt av mat og drikke inngår i den opprinnelige cruiseprisen. Ombord på Azamara er det åpen bar hele tiden. Det betyr at du slipper å signere for hver drink du bestiller, og heller konsentrere deg om å nyte.
  • Tips er inkludert. For oss nordmenn som ikke er vant til å tipse i øst og vest slik amerikanerne gjør, kan det være litt stressende å hele tiden skulle tenke på tips. Derfor synes jeg det er deilig at tips er inkludert i cruiseprisen.
Azamara Pursuit
Ferske østers og kanapeer med belugakaviar på White Night.

Jeg må bare si at Azamara Pursuit tok pusten fra meg. Selv om skipet ikke er flunkende nytt (det ble bygd i 2001), så har det gjennomgått en totalrenovering og et ansiktsløft som virkelig synes. Lyse og lekre lugarer, delikate bad, innbydende fellesrom og behagelige restauranter.

Azamara Pursuit
Har du vært på et Azamara-skip tidligere, vil du kjenne deg godt igjen på nye Pursuit.
Azamara Pursuit
Lyst og lekkert i fellesrommene ombord. Det er ikke vanskelig å finne en ledig stol å synke ned i.

Jentetur-himmelen!

Jeg var så heldig å reise med en god venninne, og det var ikke akkurat vanskelig å kose seg ombord. Merete og jeg har tidligere cruiset på Azamara Journey sammen, og kan ikke forstå hvorfor ikke flere velger et elegant cruiseskip som Azamara som arena for sine jenteturer. Det er jo helt perfekt! Fri flyt av bobler og god mat, masse tid til å prate, spennende shopping i havnene underveis, og ikke minst, kort vei «hjem» til lugaren når man blir sliten av å danse.

Azamara Pursuit
Skål for jentecruise!

Vår lille ferd gikk bare fra Southampton til Cherbourg og tilbake. Det var innvielses-seilaset, og ment som en smakeprøve for oss som jobber i reisebransjen. Jeg kan bare bekrefte at det smakte godt. Nesten for godt! I Cherbourg fikk vi servert himmelsk ost fra Normandie, makroner som smeltet på tungen og syndige eclairs.

mat ombord Azamara Pursuit
Hallelujah! Denne camembert’en altså!
Azamara Cherbourg
Viljestyrken fikk kjørt seg.

Det krevde litt viljestyrke å bevege oss bort fra skipet, men jeg kunne ikke la sjansen til å kjøpe en paraply i Cherbourg gå fra meg! Musikalen «Les parapluies de Cherbourg«, med smellvakre Catherine Deneuve i hovedrollen, har alltid vært en av mine favoritter. Men gjett hva – vi ble sittende og drikke cafes au lait og spise pains aux chocolat så lenge at paraplybutikken stengte for lunsj, så det ble ingen håndlagd Cherbourgparaply på meg. Sånn kan det gå når man koser seg altfor mye.

Azamara Cherbourg
Paraplyene i Cherbourg!

Antikvitetskupp

Men det vi rakk var å bli kjent med herlige Julia som driver antikvitetsbutikken Brocante Chez Julia. Det var som å gå inn i en skattekiste, der Julia hadde samlet kupp fra mange ulike tiår. Hun fortalte at nå var huset hennes så fullt av ting hun har samlet opp gjennom årene at hun var nødt til å selge unna litt. Merete kjøpte et porselensegg og en ring (som Julia kunne bekrefte at hadde prydet fingeren hennes på mange cocktailfester), mens jeg tok bilder.

Azamara utflukt Cherbourg
Merete og Julia – to damer med lidenskap for antikviteter.
Azamara cruise Cherbourg shopping
Gå ikke glipp av Julias herlige skattekiste av en butikk hvis du er i Cherbourg!

White Night

Tilbake på skipet, var det bare å gjøre seg klar for White Night. Men først en liten champagnepause på dekk:)

Azamara jentetur
Finnes det noe deiligere enn å ta et lite glass før middag på dekk?

White Night er en av Azamaras signaturkvelder, og en helt fantastisk opplevelse. Da pyntes bassengdekket til fest, og middagen serveres under stjernehimmelen. Alle gjestene kler seg i hvitt, og kokkene drar i gang sjømat på grillen. Fy. Søren. Så. Godt!

White Night Azamara
KLARE FOR WHITE NIGHT: Merete og jeg lot oss inspirere av Mamma Mia, og dro til med hvit buksedress med glitter og fotsid, hvit kjole med boa.
Azamara White Night champagne
White Night er en boblende morsom fest!
Azamara treningsfasiliteter
Joda, det går an å være sunn ombord med joggedekk, salatbar og treningsrom. Vi prioriterte å legge igjen kaloriene på dansegulvet.

Dagen etter var vi glade for å ha bestilt frokost på lugaren. Sukk, så deilig det er når det banker på døren og inn bæres det inn frukt og ferske bakevarer, røkelaks og varme bagels, nytrukket kaffe og fersk appelsinjuice. Kan man ha det bedre? Neppe.

Azamara_Pursuit_cruise_04

Azamara
KVALITET: Er du som meg, så setter du pris på at det er ferskpresset appelsinjuice på frokostbordet fremfor konsentratskvip. Det er disse detaljene som gjør at jeg elsker Azamara.

Jeg mener at et cruise med Azamara Club Cruises passer veldig bra for: Deg som er kvalitetsbevisst, deg som er eventyrlysten og deg som vil ha kvalitetstid med reisefølget ditt.

Jeg mener at et cruise med Azamara Club Cruises ikke passer for: Barnefamilier og andre som vil ha mye underholdning ombord.

Hvis du har spørsmål om Azamara, så fyr løs i kommentarfeltet!

Selv om dette er en pressereise, så er det ikke et betalt innlegg. Det foreligger ingen føringer fra rederiet når det gjelder hva jeg skal mene og skrive, og som alltid får dere min ærlige mening 100% .