Er det mulig å komme hjem sunnere, penere og slankere fra cruise? Svaret er ja!

Ursula Levstik er treningsinstruktør ombord på Celebrity Edge, og forteller om stor pågang – døgnet rundt.

For moderne cruisepassasjerer

–Vi er det første skipet i verden der gjestene kan trene 24 timer i døgnet. Treningsstudioet er døgnåpent, og allerede klokken seks om morningen er det full fart på tredemøllene, sier treningsinstruktør Urska Levstik (27).  Ingen vil komme hjem fra ferie med fem kilo ekstra.

Cruise treningsmuligheter
Det er ingen grunn til å droppe treningen på cruiseferie. Ombord på Celebrity Edge sykler du mot horisonten!

Nyere cruiseskip = bedre tilbud

Noen skip har små trimrom, andre har tilbud som kan matche treningssenteret ditt hjemme. Er trening viktig for deg, bør du velge et relativt nytt skip. Her er forholdene bedre lagt til rette for deg som vil cruise sunt. Ikke bare på treningsfronten, men også i buffeten.

cruise treningstilbud
Celebrity Edge er i en klasse for seg selv når det gjelder trening og sunne valg. I tillegg er skipet rålekkert!

Av de skipene jeg har testet, så utpeker Celebrity Edge seg som et veldig bra valg for treningsglade. Treningsfasilitene er i særklasse! Sjekk her.

Men det er ikke et spesielt barnevennlig skip, så reiser du med familien, anbefaler jeg Harmony of the Seas. Det er særdeles barnevennlig og har i tillegg gode treningsfasiliteter, både innendørs og utendørs. Her snakker vi basketbane, surfebasseng, klatrevegg, pingpong og selvsagt et fresht og godt utstyrt treningsrom.

Cruise sunn mat
De nyeste skipene serverer sunn mat – helt gratis!

Sunn kost på cruise

Cruise har lenge vært forbundet med sjokoladefontener og kakebonanza i buffeten. Sakte men sikkert har dette endret seg. Nå satser skipene på sunnere alternativer. Ombord på Celebrity Edge ligger The Spa Cafe like ved treningsstudioet – som for øvrig har priviligert beliggenhet rett under broa. Her får du håndlagde smoothies og juicer, samt små munnfuller med sunne energibarer og salater. Det har aldri vært enklere å bevare formen på ferie!

Yoga og boksing til havs

I tillegg til treningsrom og aktiviteter på dekk, så tilbyr de fleste skip klasser du kan delta på. Det kan være alt fra yoga, stretching, zumba, meditasjon, barre, boksing, osv. Det tilbys også ofte dansetimer av de profesjonelle danserne ombord.

cruise trening ombord
Yogaklasser er bare en av mange treningsformer som finnes ombord.
Cruise trening
Morgenmeditasjon på Celebrity Edge. En deilig måte å starte dagen for deg som ikke ønsker blodsmak i munnen og melkesyre i låra før etter lunsj.
Trening cruise
Ta med deg joggesko! De fleste skip har en løpebane rundt skipet.

Flytende massasje

Cruise massasje
VELVÆRE: Jeg har opplevd noen av mine aller beste massasjer til havs. Her får jeg thaimassasje på SeaDream.

På ferie skal man slappe av litt ekstra, og for meg finnes det ingen bedre måte enn å få en deilig massasje. De beste massasjene jeg har opplevd til havs har vært på norskeide SeaDream og på seilskuta Royal Clipper.

Massasjedamene på Royal Clipper tilbyr gratis prøvemassasje den første dagen. Jeg prøvde, og bestilte time med en gang – så dyktige!

TIPS: Ønsker du en massasje mens du er på cruise, så skal du vite at det blir fort fullbooket de dagene skipet er til havs. Ønsker du å få med deg alle havnene underveis, bør du bestille massasje så fort som mulig etter ombordstigning.

Dette må du vite

De fleste treningstilbudene ombord er gratis, som alle utendørs aktiviteter og apparatene i treningsrommene. Tredemøllene har gjerne en maksgrense for hvor lenge du kan bruke dem, ettersom det er mange som skal dele – men det er sjelden et problem.

Boksing på cruiseskip

For spesialtimer som barre, zumba, boksing og yoga må du melde deg på, og som regel betaler du per time. Jeg tok en prat med treningsinstruktøren Ursula på Celebrity Edge for å finne ut hvordan det fungerer.

Min test av Celebrity Edge

Class pass

–Mange benytter seg av «class pass», et konsept der man kan delta på 35 treningstimer på én uke for 119 dollar (ca. 1000 kr), forklarer Levstik. Treningstimene er like varierte som du er vant med hjemmefra med  boksing, meditasjon, hot yoga, spinning og barre.

Les også: Sånn pakker du smart til cruise