Det er bare å puste lettet ut folkens. Cristiano Ronaldo har noe å falle tilbake på, også den dagen han blir best uten ball. Jeg var innom Pestana CR7-hotellet hans på Madeira forleden, og her er det mye å glede seg over!

Deilig urbant

Pestana CR7 er et urbant hotell som like gjerne kunne ha ligget i London eller Paris. I sommer åpnet det også et CR7 i Lisboa, og nå tenker du kanskje at det ikke er så spesielt med et urbant hotell i en storby. Men på Madeira er det litt uvanlig. Vanligvis er hotellene her holdt i en gammeldags stil, gjerne med småblomstrete sengetepper og litt tunge tremøbler.

cr_7_05
Well hello, Mr. Ronaldo!

Nesten tungekyss

På fotballspillerens hotell møtes jeg av en lobby der resepsjon, bar og restaurant ligger side om side. Fra taket henger det en punchebag med skiltet «complaints book». Det er altså meningen at du skal ta ut eventuell aggresjon på boksebagen istedetfor på resepsjonisten. Men jeg må se langt etter noe å hisse meg opp over. Det vil si, på toalettene i lobbyen, møtes jeg av selveste Cristianos ansikt. Solbrillene hans er speil, og munnen er erstattet av en vannkran. Drikker jeg dette vannet, må det nesten bli som et tungekyss med fotballspilleren. Eller kanskje ikke.

Inhabil

Men det er urettferdig å teste et hotell uten å ha overnattet der, så derfor blir dette bare nesten en test. Og en ganske uformell sådan, gitt at jeg muligens lar meg blende av Cristianos vakre ytre, svulmende muskler og godhjertede veldedighetsarbeid. Det er faktisk ingenting med den mannen jeg ikke liker. (Sånn, da tipper jeg at Barcelona-fansen har stoppet å lese for lengst). Men altså, tilbake til hotellet og kalde fakta.

Kanskje best å la bildene tale for seg selv:

Det som overrasket meg mest var hvor lite hotellet er. Med bare 49 rom over én etasje, fremstår dette som et boutique hotell, og det er et pluss. Ett av rommene er tilrettelagt for rullestolbrukere, og også et av fellestoalettene har tatt høyde for de med bevegelseshemminger. Og her skal de slett ikke gå glipp av moroa. Veggene er dekket med grønn astroturf, så fotballfølelsen er total, til og med på do:)

cr_7_012
Ingen tvil om at dette er et fotballhotell, selvom stilen aldri blir overveldende.

Andre ting som imponerer meg er prisen (135 euro for et dobbeltrom), beliggenheten (gåavstand til sentrum) og den deilige takterrassen. Her er det et behagelig basseng, en sauna (den første som brukte den var Ronaldo selv), utendørsgym og boblebad. Utsikten er over Funchal, samt cruiseskipet som ligger i havn når du er der. Og skulle du – som meg – ønske deg enda mer nærhet til CR7, så ligger museet hans bare en kort gåtur unna.

Bestill rom her

Øyas sønn

Jeg merker at jeg skriver meg bort, gang på gang. Men dere får ha meg unnskyldt. Det hjelper nemlig ikke å snakke med mennesker fra Madeira som forteller meg om øyas store sønn. Familien hans var lut fattig, faren var alkoholisert, og Ronaldo selv var elendig på skolen. Det eneste han ville var å spille fotball. «Uten fotball er livet mitt verdiløst» har han sagt. Sånt rører meg.

Nå skal også øyas flyplass oppkalles etter fotballstjernen, og det tror jeg er en klok beslutning. Det ryktes at oljesheiker fra Midtøsten allerede har kjøpt reiser hit, bare for å kunne lande på Cristiano Ronaldo-flyplassen. Så den som sier at fotball og reiseliv ikke hører sammen, må tenke seg om på nytt. Heia Ronaldo, og heia Madeira!