Når jeg sier charterhotell, hva tenker du da? Kaos i bassenget, kø i matsalen og generiske rom? Tenk om igjen. Reisearrangørenes hotellporteføljer er ikke hva de engang var (gudskjelov). Her har jeg plukket ut fem hotell som har sjarmert meg i senk!20

1. The Seven Seas, Koh Kradan (Thailand) – nyt på en øde øy!

Thailand_øy_Koh_Kradan
Utendørsdusjen min og meg på Koh Kradan i den Thailandske skjærgården.

Husker du hvordan det er når du er på charterreise, og alle stues inn i en buss på vei til hotellet? Vel, sånn er det ikke her. The Seven Seas ligger på den lille øya Koh Kradan, og du må ta longtail-båt for å komme frem. Forvent spektakulær strand, luftige rom, eksklusiv utendørsdusj og veldig god mat! Og selvsagt – absolutt ro. Dette er en reise tilbake til hvordan Thailand var for tjue år siden. Snorklingen er super, og du kan øyhoppe videre til andre spennende øyer.

Barføtt luksus:Denne fantastiske stranda ligger like nedenfor hotellet.

Koh Kradan er nok ikke alles cup of tea. Du må trives uten nattklubber og restauranter. Her er øyliv, natur og bading/snorkling hovedattraksjonene. Øya ligger 10 km fra fastlandet, i Trang-provinsen sør for Koh Lanta. Området er kjent for sitt krystallklare hav.

Basseng eller en dukkert i Andamanhavet? Du bestemmer!
Slik så rommet mitt ut. Ikke veldig luksuriøst, men rent og luftig.
Nam, nam, thailandsk iskaffe er godt! Og på The Seven Seas lager de den akkurat passe sterk.
Du finner The Seven Seas hos TUI – KLIKK HER

2. Seaside Grand Hotel Residencia, Gran Canaria (Spania) – spansk eleganse

Det finnes mange slitne charterhotell på Gran Canaria. Dette er ikke et av disse! Jeg skal ikke skryte av at det er øyas mest moderne hotell, for det er det ikke. Men gammeldags eleganse og skikkelig kvalitet funker for meg. Alt ved dette hotellet røper at kvaliteten står i sentrum, og det er det eneste hotellet på Gran Canaria som kan pryde seg med å tilhøre den eksklusive Leading Hotels in the World-gruppen.

Maspalomas_Meloneras_08
Hei du, med coctailtralla – kom hit litt! Deilig luksus på Grand Hotel Residencia.
Maspalomas_Meloneras_14
Grand Hotel Residencia: Man skal ikke kimse av gammeldags eleganse.

Blir du mot formodning lei av god mat og drikke, oppvarmede basseng og fantastiske spa-behandlinger, så ligger en av øyas beste strender bare en kort rusletur (400 meter) unna.

Maspalomas_Meloneras_07
Denne vakre stranden ligger i Maspalomas, bare en kort rusletur fra hotellet.
Du finner Hotel Seaside Grand Hotel Residencia hos TUI – KLIKK HER

3. ME Madrid Reina Victoria, Madrid – storbytur!

Charterhotell må ikke bety strand, sommer og sol. Charterarrangørene har utvidet repertoaret sitt til å også inkludere storbyer. Ving har dødslekre ME Madrid Reina Victoria i sin portefølje, og du finner ikke lekrere base for å utforske den spennende, spanske hovedstaden. Jeg ELSKER Madrid! En monumental by med imponerende museer og arkitektur. Samtidig er den full av små, karakteristiske nabolag som får deg til å føle deg hjemme.

Dette hundre år gamle bygget fikk en skarp designstil da Melia-gruppen overtok driften i 2006. Det ligger sentralt i Madrid på Plaza de Santa Ana.
Hotellet har mange ulike utendørssoner, hvor du kan slappe av med deilig mat og drikke.
Dette er et standard dobbeltrom, men du kan selvsagt bestille rom med egen terrasse hvis du ønsker det.
Hotellets takterrasse kåres stadig til Madrids beste sted å nyte utsikten og atmosfæren – høyt hevet over trafikken nedenfor.
Du finner ME Madrid Reina Victoria hos VING – KLIKK HER

4. Casa Cook, Rhodos (Hellas) – voksenlivets goder

Dette hotellet har jeg skrevet om før (les her). Det ligger i Kolymbia, på Rhodos’ østkyst, og er et typisk voksenhotell. Faktisk er det 16 årsgrense her. Perfekt hvis du er lei av barneplask- og mas. Når solen går ned, rigger DJ’en seg til i hjørnet ved bassenget. Du finner sunne alternativer på menyen, ditt eget basseng i bungalowen og private yogatimer om morgenen. Dette er sydenlyx for kresne charterturister. 

rhodos_casacook_06
Deilig, deilig på Casa Cook!
Casa Cook Rhodes
Alle rommene har eget basseng. Digg!
rhodos_casacook_03
Mi casa tu casa, er mottoet på Casa Cook. Jeg flytter gjerne inn!
Du finner Casa Cook hos VING – KLIKK HER

5. Palazzino Di Corina, Rethymnon (Hellas) – boutiquestandard

Kreta er manges favoritt, og jeg vil påstå at Rethymnon er øyas mest sjarmerende by. Den særdeles vakre gamlebyen ble bygget av venetianere på 1500-tallet under deres herredømme på Kreta. Midt i gamlebyen, preget av fiolett bougainvillea og blekrosa fasader, finner du Palazzino Di Corina. Hotellet har bare 28 rom, og ligger i et renovert bygg fra middelalderen. Derfor finner du bueganger i stein, synlige takbjelker og en romantisk, indre hage. Her ligger bassenget, og du kan glede deg til å våkne til fuglesang.

Velkommen inn! Palazzino Di Corina er ikke som andre charterhotell på Kreta.
Dette er et hotell for voksne livsnytere. Det finnes inget barnebasseng (deilig for oss som er ferdig med den fasen av livet), men barn er fortsatt velkommen.
Juniorsuiten Palazzino Di Corina sender tanken tilbake til Venezias storhetstid på Kreta.
Sånn ser et vanlig dobbeltrom ut – slettes ikke verst!
Du finner Palazzino Di Corina hos APOLLO – KLIKK HER

Lurer du på hva et boutique hotell er? Det har jeg skrevet om her!