Stadig flere reiser for å dyrke egentid. Meg selv inkludert. Noen reiser for å sykle i Spania, andre for å klatre i Kroatia eller lage mat i Italia. Mulighetene til å dyrke seg selv og iboende interesser er mange, og reisearrangørene har for lengst hevet seg på selvrealiseringsbølgen.

Å investere i egentid, er som å sette penger inn på sparekonto, hevdes det. Det har merverdi. Tanken er at du skal ta med deg energien og godfølelsen fra reisen, og hente frem minnene når hverdagen tar balletak.

En dårlig mor?

Allikevel får jeg stadig spørsmål om hvordan familien takler at jeg drar avsted uten dem. -Ingen lider noen nød, må jeg svare.

Men sannelig tror jeg det fortsatt finnes noen fordommer der ute. Særlig mot mødre som tar en Nora, og drar fra barna sine, om enn bare for en ukes tid.

Er det ikke en slags flukt, det du driver med? spurte en venninne meg. Jo, kanskje. Ganske sikkert. En flukt fra klesvask, matlaging, lekseoppfølging og rutiner. Og du verden, så deilig!

Tips til deg som vil reise alene

Her er åtte drømmereiser

 1. Treningsreise Kroatia 8. oktober 2016

  Jomfrureiser_Kari_Trening_01
  Klokka er bare ni, og vi har akkurat unnagjort dagens første treningsøkt.

  Dra til en vakker øy og kom i form med Kari Jaquesson. Jomfrureiser er en solid arrangør som kun henvender seg til kvinner. Jeg har vært på flere jomfruturer selv, og det er ingen tvil om at du kommer i form på disse treningsreisene. Og treffer masse hyggelige damer fra hele landet! Pris: 12.950 kroner for sju dager. Les mer her.

 2. Fjelltur i Atlasfjellene 15. april 2017

  Marokko_01
  Atlas på sitt vakreste.

  Navnet Atlas vekker reiselyst, og få fjellområder er like spektakulære som Atlasfjellene i Marokko. Hvitserk er en arrangør som er kjent for sine utfordrende turer, og dette passer for deg som er i god form fra før. Vandringen avsluttes med et par dager i hippiebyen Essaouira som var favoritten til Jimi Hendrix. Pris: 14.900 kroner for 8 dager. Les mer her.

 3. Surfekurs på Fuerteventura 2. januar 2017

  fuerteventura2
  Finn surferytmen på vakre Fuerteventura.

  Lyst til å lære å surfe? Fuerteventura kalles med god grunn Europas Hawaii, og øya kan skryte av Kanariøyenes lekreste strender. Det er Apollo som arrangerer  reisen, og du bestiller surfekurset som tilleggsprodukt etter at du har valgt hotell. Pris 5 dagers surfekurs: 2.998 kroner. I tillegg kommer reisen og oppholdet som koster fra 7.896 kroner på Hotel Las Marismas.  Les mer her.

 4. Dans og energi på Gran Canaria 25. januar 2017

  image
  Finn rytmen på Gran Canaria.

  Er du glad i å danse lover jeg at du vil elske denne turen! Jeg har reist og danset med instruktør Eva Katrine Thomsen før, og hun forvandler deg til en blanding av Michael Jackson og Madonna på null tid. Det er VING som arrangerer reisen, og du bor på lekre Sunprime Atlantic View i Playa del Ingles. Pris: 9.995 for 8 dager. Les mer her.

 5. Sykle i Provence 10. september 2016

  Provence_Sykkel
  Klisjevakkert i Provence

  Det går nesten ikke an å finne et mer idyllisk landskap en det provençalske. Merlot Reiser arrangerer sykkeltur fra Luberonfjellet til Arles, og underveis tar du inn alt det vakre livet har å by på med alle sanser. Pris: 12.950 kroner for 8 dager, flyreise ikke inkludert. Les mer her.

 6. Øyhopping i Maldivene 21. desember 2016

  Maldivene_Jomfrureiser
  Feire jula her? Foto: Jomfrureiser

  Har du ikke lagt planer for julen enda? Dra til Maldivene med Jomfrureiser, da vel! De driver med mye mer enn treningsreiser, og denne reisen gir deg garantert en smak av paradis på jord. Reiseleder er Renee Sørensen, en tidligere Jomfrureiser-kunde, som falt pladask for Maldivene og bosatte seg der. Hun ønsker velkommen til «sin» øy Maafushi, og på selveste juleaften står BBQ på stranda og snorkling med hai på programmet! Garantert en annerledes jul. Pris: 30.500 kroner for 12 dager. Les mer her.

 7. Sykkeltur Vietnam og Kambodsja 19. oktober 2016

  Vietnam_07
  På sykkelsetet kommer du tett på det lokale samfunnet.

  Opplev noen av Asias vakreste byer og steder fra sykkelsetet med Olivenreiser. Dette er turen du aldri glemmer, og du trenger slett ikke være topptrent for å delta. Den lengste dagsetappen er på 54 kilometer, og mesteparten av syklingen skjer på flat mark. Du kommer tett på det lokale livet, og ser deler av landene du aldri hadde sett gjennom bilvinduet. Turen går flere ganger i 2017, så det er bare å planlegge! Pris: 32.800 kroner for to uker. Les mer her.

 8. Høst i Toscana 21. september 2016

  Monopoli_05
  En mat og vinreise er perfekt for deg som bare vil nyte!

  Carpe Diem er en reisearrangør som har spesialisert seg på singelreiser. Det betyr at muligheten til å flørte med bordpartneren absolutt er til stede. Og hvilken bedre setting enn Firenze, Siena og Cinque Terre? Dere skal også bake pizza underveis, og vandre blant Chiantis drueranker. Romantisk, javisst! Pris: 16.430 kroner for 8 dager. Les mer her.

God tur!