Noen ganger trenger du ikke å reise langt for å få reisefølelsen. Disse filmtipsene tar deg med på ikoniske togturer, på cruise, til partyøya Ibiza og rundt omkring i verden for å spise og drikke godt.

Wine Country – Netflix

Gode Netflix-filmer er gull, og dette er en film som får deg til å ville hive deg på første fly til Napa Valley, California med bestevennene dine! Filmen er basert på regissørens egne opplevelser fra flere venninneturer, så her er det bare å benke seg med en flaske Pinot noir. Filmen har premiere den 10. mai, så du må smøre deg med litt tålmodighet.

Kos deg med traileren så lenge: 

Mordet på Orientexpressen

Ingenting har mer påske over seg enn Agatha Christie, og jeg elsker gjenskapelsen av «Mordet på Orientexpressen» fra 2017. Her er alt lagt til rette for en skikkelig god filmkveld. For det første er det en bukett fantastiske skuespillere: Kenneth Branagh som selveste Hercule Poirot, Penelope Cruz, Johnny Depp, Judi Dench, Michelle Pfeiffer og Willem Dafoe, for å nevne noen. Også er jo historien en reise i seg selv, en reise av den gamle sorten, som jeg elsker!

Her er traileren:

Somebody feed Phil – serie om mat og destinasjoner

Da vi gjennomførte en leserundersøkelse på Facebook i januar 2019, sa hele 57% av dere at matopplevelser var en av de mest spennende tingene på reisen. Derfor vil jeg gjerne tipse om denne herlige Netflix-serien der vi følger Phil Rosenthal rundt i verden. Han smaker på lokale spesialiteter og Michelin-faktoren er gudskjelov lav. Jeg må innrømme at jeg foretrekker spennende gatemat og opplevelsene de bringer med seg fremfor høykulinariske og høytidelige måltider any day!

Her er traileren:

Ibiza – barnslig, men…

Denne filmen fra 2018 kommer nok aldri til å bli husket for kunstneriske grep eller fantastisk storyline. Men jeg elsker Ibiza, og trenger litt Ibiza i livet mitt. Denne filmen er perfekt når du bare vil ha en ultralett romantisk komedie. Det skal sies at jeg ikke er stor fan av vulgær kroppshumor, og det er det litt for mye av i denne filmen etter min smak – men nå er du advart. Fordelen med denne filmen er at den er skrevet av en kvinne, så gjenkjennelsesverdien fra egne jenteturer er absolutt tilstede. Her får du ikke en jentetur slik menn tror at jenteturer er, men sånn de faktisk kan være:)

Her er traileren:

Like father – cruise og følelser

Denne filmen tar deg med på et karibisk cruise, der hovedpersonen ender opp med sin far etter å ha blitt forlatt ved alteret. Cruiset skulle ha vært hennes bryllupsreise, og nå tilbringer hun den med sin far som hun ikke har sett siden hun var fem år gammel. Jada, filmen er forutsigbar, men også underholdende. Og lurer du på om cruise er noe for deg, så kan du i det minste få en liten smakebit av en cruiseferie:)

Her er traileren:

FLERE FILMTIPS? Her er 10 filmer som vekker reiselysten!