Flyvettregler: 10 uskrevne bud

Flyvett
Kortversjonen: Oppfør deg som et menneske, tenk på andre og vær høflig.

TI FLYVETTREGLER

  1. INNSJEKKING: Ikke dytt kofferten din inn i hælene på den som står foran deg i køen.
  2. VÆR BEREDT: Ha boardingkort/pass klart i hånda når du skal gjennom sikkerhetssjekken, så slipper vi bak å vente på at du endevender håndveska.Reisetips_02
  3. TØM LOMMENE: Lær deg hva som må tas ut av lommene én gang for alle. (Menn er den største synderen her, ettersom de ikke bruker vesker , og følgelig har stappfulle lommer). Ta av deg klokka og beltet FØR du går gjennom metalldetektoren. Og hvis du ser at alle blir anmodet om å ta av seg skoene, så ikke vent til du blir bedt om det. Sikkerhetsprosessen kan være utrolig seig, så gjør den mest mulig smidig ved å følge reglene.
  4. OMBORDSTIGNING: Still deg gjerne opp i ualminnelig god tid foran gaten hvis det funker best for deg, men ikke sitt tett på en av benkene inntil gaten, og forvent å få komme først i køen (som nå har blitt lang) når ombordstigningen starter.
  5. IKKE SNIK: En kø er en kø, og har alltid en logisk ende. Ikke lat som om du tilfeldigvis plasserer deg midt i menneskemengden, og forsøk å snike deg inn i gaten foran oss som står og venter. Vi ser deg!
  6. DROPP SNOBBERIET: Ikke flash gull, sølv -eller uansett hvilket metallkort du har! Gå gjerne foran oss i økonomiklasse, men spisse albuer er overflødig.
  7. OMSIDER OMBORD: Sett deg ned i setet ditt i rekordfart! Ikke bli stående i midtgangen for å omorganisere i bagasjen din, og dropp å stille betjeningen titusen spørsmål som du heller kan vente med til vi er oppe i lufta. Vi vil alle at flyet skal gå presist, og da må vi kollektivt gjøre vårt beste for å overholde tidslommen vi har fått for å lette.
  8. IKKE BESLAGLEGG ARMLENET: Husk at den som sitter i midten på en trerader har begrenset med plass. Er du midtgang -eller vinduspassasjer, så bør du la personen i midten få bruke armlenet.
  9. GI PLASS TIL ANDRE: Din håndbagasje er ikke viktigere enn alle andres. Dropp å plassere vesker, jakker og andre duppeditter i bagasjehyllen, slik at flest mulig kan få plass til kabinbagasjen sin.
  10. AVSTIGNING: Passasjerene som sitter foran deg bør også få gå av før deg. Vent til det er din rekkes tur, og hjelp gjerne andre med å ta ned bagasjen sin slik at avstigningen kan skje smidigst mulig.

Når det gjelder henting av kofferter på baggasjebåndet, har det blitt skrevet så mye om det at vi mener det for lengst bør være innarbeidet å stå en meter fra båndet, slik at alle har mulighet til å se kofferten sin komme.

Vi har mer på lista over ting som irriterer oss på reise: 10 ting som irriterer meg på reise

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

El Palmar – min sommeridyll

En av Spanias aller beste strender heter El Palmar. Den har du...
Les Mer