/inneholder annonselenker/

Jeg har alltid ment at boktips er noe av det mest private man kan dele. Derfor tar jeg ikke i mot boktips fra hvem som helst, og det bør ikke du heller. Men hvis du har fulgt meg en stund, så føler du forhåpentligvis at du kjenner meg litt. Da håper jeg døren er på gløtt for å dele noen av mine favorittbøker, som jeg uten unntak hører på lydbok. Gjerne mens jeg går tur med hundene, lager mat eller sitter på et fly.

5 av mine beste boktips på lydbokappen Bookbeat:

1. Vi er ikke her for å ha det morsomt, av Nina Lykke

Forfatteren har en tørrvittig humor og et innebygget sinne som hun effektivt formidler gjennom sine hovedpersoner. Jeg har fulgt forfatterskapet hennes siden Nei og atter nei og Full spredning (en legeroman), og har falt pladask for stilen hennes. Dette er en dame jeg lett hadde ønsket velkommen i vennegjengen. Mye formidles mellom linjene, og jeg vil tro at de fleste kvinner kan kjenne seg igjen i følelsesregisteret Lykke beskriver.

Boktips: Vi er ikke her for å ha det morsomt

2. Kongeriket, av Jo Nesbø

Boktips: Kongeriket

Fy søren, for en roman! Velskrevet og spennende, uten at det noensinne blir bloddryppende eller klisjefylt (som er to ting jeg sterkt misliker med krimromaner). Vi blir kjent med to brødre, bilmekanikeren Roy og lillebroren Carl, som har vendt hjem etter flere år i utlandet. En mørk roman fra bygde-Norge, som bekrefter alt jeg tenker om bygda, hehe. Det skader heller ikke at lydboken på 17,5 timer er lest av Thorbjørn Harr.

3. Tante Ulrikkes vei, av Zeshan Shakar

Boktips: Tante Ulrikkes vei

Et boktips fra hjertet: Jeg er vokst opp i Groruddalen, og denne boken snakket til meg fra første side. Bli med til blokkene på Stovner, gjennom stemmene til Jamal og Mo. En snedig fortalt miljøskildring om livet på østkanten blant 2. generasjon innvandrere. Ikke rart at denne boka vant Tarjei Vesaas’ debutantpris i 2017. Har du enda ikke lest den? Lytt til den, da vel!

4. Glassblåseren fra Murano, av Marina Fiorato

Boktips: Glassblåseren fra Murano

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker Venezia. Omtrent like sterkt som jeg misliker klissete, romantiske romaner. Jojo Moyes og Lucinda Riley er ikke noe for meg. Denne boken kom derfor som en stor overraskelse på meg, for coveret ser klissete ut. Men forfatterens far er fra Venezia, og hun har gjort grundig research om Venezia på 1600-tallet. Dette er likevel ikke en historisk roman, for handlingen skifter elegant mellom fortid og nåtid – der glassblåserkunsten knytter tidsepokene sammen. Ja, det er en kjærlighetsroman, men hvem trenger ikke litt kjærlighet innimellom? Har du lagt din elsk på Venezia, vil du garantert elske denne boken!

>> Mine 5 beste hotelltips i Venezia

5. Venezia-mysteriet, av Bjørn Sortland

Vi holder oss i Venezia. Dette er en fantastisk bok for barn og ungdom som skal være med på ferie til Venzia. Forvent action, søskenkrangling og spenning fra første sekund. All ære til Bjørn Sortland for å formidle verdens kunstskatter til unge lesere/lyttere gjennom serien Kunstdetektivene, som denne boken er en del av.

Boktips for barn: Venezia-mysteriet

Hva er Bookbeat?

Bookbeat er en strømmetjeneste for lydbøker og e-boker med over 800 000 titler i biblioteket. Jeg har testet flere lydbokapper, og Bookbeat er en favoritt. Ikke minst, fordi de tilbyr tre ulike pakker som gir mye bok for pengene:

  • Basic-konto for 79 kr/mnd lar deg lytte opptil 20 timer i måneden.
  • Standardkonto for 129 kr/mnd lar deg lytte opptil 100 timer per måned.
  • Premiumkontoen for 179 kr/mnd gir deg ubegrenset lytting og lesing. 

Lytt til boktipsene gratis

Bookbeat tilbyr 45 dager gratis lytting i inntil 30 timer. Last ned appen på mobilen, og gled deg til en fantastisk lytteopplevelse!