Drømmer du om et inspirerende bortekontor – fremfor kjedelig hjemmekontor? Her er 10 kortreiste og BILLIGE Airbnb’er. Håndplukket for sine perfekte arbeidsforhold!

Norsk arbeidsliv er i endring, takket være pandemien. Arbeidsgivere landet over ser nå at man ikke være fysisk tilstede på kontoret for å prestere. Trådløst nett og skrivebord er alt du trenger for et funksjonelt bortekontor. Hvorfor ikke ta en workation? Nå gjelder det å benytte mulighetene! Takket være Airbnb, har det aldri vært enklere å flytte på arbeidsdagen.

Og psst – de fleste Airbnbs tilbyr rabatt hvis du bestiller en hel uke av gangen.

1- Airbnb i Paris

Hvorfor ikke ta en «Emily in Paris» og flytte jobben til denne skjønne leiligheten med utsikt over Sacré-Coeur?

Hvis naive Emily kan få fart på karrieren i Paris, så kan vi andre også gjøre det! Denne søte leiligheten koster bare 125 euro per natt, så her kan du oppleve Paris for en rimelig penge. Forvent breddfulle bokhyller, raus takhøyde, velfungerende wifi, originale tregulv og hjemmekino på soverommet. Yay!

>> Kanskje vil du la deg inspirere av min øyhopping i Paris?

Plass til: 2 gjester + baby

Pris: 1.250 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/Paris

2- Råbillig Airbnb i Roma

Bortekontor i Trastevere? Ja, takk!

Hvem drømmer vel ikke om å bo sentralt i Romas koseligste distrikt, Trastevere? I denne bohemske leiligheten bor du godt og funksjonelt – og latterlig billig! 610 kroner natten er vel snart døgnprisen for strøm hjemme. Forvent originale bjelker i taket, hvelvede bueganger og fiffige løsninger som mezzanin med dobbeltseng. Wifi og Aircon gjør arbeidsdagen smidig.

OBS: Takhøyden på kjøkkenet er ikke beregnet for folk som spiller basket.

Plass til: 2 gjester + sovesofa i stua

Pris: 610 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/Roma

3- Kul i København

København er som en magnet på oss nordmenn. I denne leiligheten blir du en kul københavner.

Du trenger ikke dra langt for å få mye ut av et bortekontor. Ikke lenger enn København, faktisk. Flytt inn i leiligheten til industridesigneren Matthew, som ligger bittelitt i utkanten av Nørrebro. Les hva danske Elle anbefaler at du gjør i dette hippe distriktet. Les også hva Visit Copenhagen anbefaler i nabolagets kuleste gate Jægersborggade. Her bor du som en lokal københavner, i en tradisjonell bygård. Forvent designmøbler, vedovn, funksjonelle arbeidsplasser og en vert som får deg til å føle deg ekstra velkommen. Og som selvsagt har full kontroll på wifi’en.

Plass til: 2 gjester

Pris: 1.150 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/København

4- New York, baby

Har du noensinne drømt om å jobbe (og bo) som Carrie Bradshaw? Dette er din unike mulighet!

Alle som har vært i New York, vet at overnatting koster skjorta. Her får du en unik mulighet til å bo og jobbe i det store, saftige eplet for bare 1.130 kroner per natt. Verten Maribel (journalist), slår av hele 1.400 kroner dersom du booker deg inn i en hel uke! Denne leiligheten ligger i den gentrifriserte delen av Harlem. I gåavstand til Central Park, New Yorks beste jazzklubber og legendariske The Apollo Theater, hvor Ella Fitzgerald debuterte som 17-åring. En no-brainer, spør du meg. Og ja, trådløst nettver og arbeidsplass gjør det fullt mulig å jobbe herfra.

Plass til: 2 gjester

Pris: 1.130 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/New York

5- Sol og jobb på Gran Canaria

Hva med balkongkontor på Gran Canaria?

Mange forbinder Gran Canaria med charter, men Airbnb gjør det fullt mulig å ta et bortekontor-opphold. Her er du i hjertet av vakre Puerto Mogan, som er øyas koseligste by. Leiligheten er perfekt for to personer, og har wifi og en skjønn balkong. Visste du forresten at Puerto Mogan er Gran Canarias mest solsikre by?

Leiligheten har ikke egen kontorplass, men det er fullt mulig å jobbe fra kjøkkenbordet – eller balkongen.

Leiligheten leies ut for en uke av gangen, og lurer du på hvordan du kommer deg fra flyplassen til Puerto Mogan? Ikke noe problem! Linje 91 kjører direkte en gang i timen, og turen tar en time.

Plass til: 2 gjester

Pris: 1.010 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/Gran Canaria

6- Airbnb-kupp i San Sebastian

Liten og søt leilighet med arbeidsplass på kjøkkenet.

San Sebastian, sier jeg. Gourmetmat, tenker sikkert du. Og ja, her har du muligheten til å bo i et av Spanias matmekkaer, samtidig som du får jobben gjort takket være trådløst nett. Hva kan vel være bedre? Denne lille, søte leiligheten ligger i gåavstand til både gamlebyen og stranden La Concha, men du er ikke midt i turistmylderet. Det kan være greit når du faktisk er her for å jobbe.

Plass til: 2 gjester

Pris: 670 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/San Sebastian

7- Oh-la-la-leilighet i Nice

S’il vous plaît! Denne penthouse-leiligheten i Nice kan bli din arbeidsplass for 950 kroner natten.

Har du et kreativt yrke sånn som meg, så setter du pris på estetiske og inspirerende omgivelser. Denne penthouseleiligheten i gamlebyen i Nice oppfyller drømmen om det perfekte bortekontoret! En hvitmalt drøm av en toppetasje, med stor balkong der du kan møte Middelhavsvåren velkommen med åpne armer og rosévin i glasset. For ja, i Frankrike spiser man lange lunsjer, og when in Rome, osv…

Aircon, balkong, 3 minutter til stranden og flere steder å flerre opp laptop’en gjør dette til et godt bortekontor-valg.

Plass til: 2 gjester

Pris: 950 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/Nice

8- Athen + Akropolis + Airbnb

Hvem drømmer vel ikke om å våkne til gresk kaffe og varmegrader før man tar fatt på arbeidsdagen?

Tenk å rusle i 1500 år gamle fotspor på Akropolis i lunsjen en helt vanlig tirsdag? Eller å fordype seg i Nike-tempelet fordi man som fastboende har tid til det en turist ikke har tid til. Denne leiligheten ligger i det historiske nabolaget Anafiotika, midt mellom Akropolis og Vindenes tårn, et totusen år gammelt solur. Leiligheten er funksjonell og komfortabel, og har en hemmelig balkong med utsikt over Lykabettos-høyden.

Å ha sitt eget kjøkken i Athen, er en velsignelse. Lær å lage dine egen, greske salat med lokale råvarer!

Plass til: 2 gjester

Pris: 1.000 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/Athen

9- Et stykke ekte Frankrike

La Rochelle er en Atlanterhavsdrøm. Denne autentiske leiligheten gir deg et bortekontor du sent vil glemme.

Leilighetene ovenfor i Paris og Nice er flotte, men i La Rochelle kan du oppleve et annerledes Frankrike. Tenk Atlanterhav, lokal puls og himmelsk sjømat! Og ja, jeg vet – du er her for å jobbe – men alle franskmenn vet at vi jobber for å leve, og ikke omvendt. Her får du en autentisk leilighet fra 1400-tallet med tregulv og lekre møbler. Den har to soverom, så her kan du ta med deg familien! Og, sjekk kjøkkenet – en amatørkokk verdig!

La Rochelle krever et velutstyrt kjøkken. Vi er tross alt i Frankrikes østershovedstad!

Plass til: 4 gjester

Pris: 800 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/La Rochelle

10- Bortekontor i Brighton

Bortekontor Brighton
Brighton er også kjent som «London by the Sea». Her vil du stortrives!

For å slå kloa i dette bortekontoret i Brighton, må du være ute i god tid. Verten David gir deg 750 kroner i rabatt dersom du booker en hel uke av gangen. Her bor du i en autentisk seaside-apartment, dekorert av en som elsker film og popkultur. Du er i gåavstand til Brightons ikoniske pier, og shopping i verdensklasse. Leiligheten har to soverom, så her er det godt med plass! Lunsj? En klassisk fish n’chips i avispapir, så klart. Bare pass på at måkene ikke stikker av med lunsjen din…

Jeg lover at du blir inspirert av Brightons beliggenhet ved havet.

Plass til: 4 gjester

Pris: 1.070 kroner per natt

Bestill her: Airbnb/ Brighton

>> Drømmer du om en perfekt Airbnb i Europa i sommer? Sjekk disse 10 perlene!