Vil du bli vinbonde i Danmark?

Vinbonde Glenholm Vingård Danmark
Vinprodusent Hans Jørgen Madsen på Glenholm i Danmark.
Mange ønsker å bli andelseiere på gårder for å kunne dyrke sine egne grønnsaker. Men nå kan du også bli vinbonde i Danmark.
Kanskje jeg bør bli vinbonde? Foto: Gullaug Pless / Arte Vida
Jeg er glad i vin. Kanskje jeg bør bli vinbonde? Foto: Gullaug Pless / Arte Vida

Folk er  miljøbevisste og mange ønsker å bli andelseiere i gårder på for eksempel Ødeverp, slik at de selv kan dyrke grønnsaker og frukt. Det er dessuten hyggelig å spise selvplukkede bær og hente potet, det husker jeg fra mormors lille kolonihage i Oslo. Ingenting er søtere enn stikkelsbær, rips og plommer fra egne busker og trær. Men nå kan du også være med å lage vin til maten. Glenholm gård i Limfjorden i Vest-Himmerlands kommune i Danmark selger nå folkeaksjer. Kjøper du aksjer får du et medeierskap som gjør at du kan delta i innhøsting, vinsmaking og på kurs i druedyrking.

På din nye vingård, kan du også spise og overnatte, og med en aksje eller to, får du rabatter på mora. Vi i Bortebest.no er tilhenger av alt som er godt og moro og vurderer nå å gjøre vinbønder av oss.

I første omgang legges det 1 000 såkalte B-aksjer à 1 000 kroner, men det skal i løpet av de neste tre år legges ut ytterligere 2 000 aksjer. Hensikten med å legge ut aksjene er å få penger inn til nye investeringer. Gården ønsker større lagringskapasitet og å legge til rette for at gården kan bli et et populært sted å besøke.

Som aksjeeier i vingården kan du delta i arbeidet på gården.
Som aksjeeier i vingården kan du delta i arbeidet på gården.

Glenholm Vingård ble grunnlagt i 1993. Her produserer de hvitvin, hetvin, musserende og druebrennevin. De produserer 8 000 – 8 000 flasker vin årlig.

Les mer om hvordan du kan bli medeier:
Invitasjon til å bli medeier i Glenholm Vingård

PS: Er du glad i østers, bør du ta turen innom Limfjorden. Her kan du nemlig gå på østersafari. Bortebest.no kommer tilbake med mer om dette senere.

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Vi har byttet navn

Vi syntes at borte var bra, men har funnet ut at borte...
Les Mer