Kanskje jeg bør bli vinbonde? Foto: Gullaug Pless / Arte Vida
Jeg er glad i vin. Kanskje jeg bør bli vinbonde? Foto: Gullaug Pless / Arte Vida

Folk er  miljøbevisste og mange ønsker å bli andelseiere i gårder på for eksempel Ødeverp, slik at de selv kan dyrke grønnsaker og frukt. Det er dessuten hyggelig å spise selvplukkede bær og hente potet, det husker jeg fra mormors lille kolonihage i Oslo. Ingenting er søtere enn stikkelsbær, rips og plommer fra egne busker og trær. Men nå kan du også være med å lage vin til maten. Glenholm gård i Limfjorden i Vest-Himmerlands kommune i Danmark selger nå folkeaksjer. Kjøper du aksjer får du et medeierskap som gjør at du kan delta i innhøsting, vinsmaking og på kurs i druedyrking.

På din nye vingård, kan du også spise og overnatte, og med en aksje eller to, får du rabatter på mora. Vi i Bortebest.no er tilhenger av alt som er godt og moro og vurderer nå å gjøre vinbønder av oss.

I første omgang legges det 1 000 såkalte B-aksjer à 1 000 kroner, men det skal i løpet av de neste tre år legges ut ytterligere 2 000 aksjer. Hensikten med å legge ut aksjene er å få penger inn til nye investeringer. Gården ønsker større lagringskapasitet og å legge til rette for at gården kan bli et et populært sted å besøke.

Som aksjeeier i vingården kan du delta i arbeidet på gården.
Som aksjeeier i vingården kan du delta i arbeidet på gården.

Glenholm Vingård ble grunnlagt i 1993. Her produserer de hvitvin, hetvin, musserende og druebrennevin. De produserer 8 000 – 8 000 flasker vin årlig.

Les mer om hvordan du kan bli medeier:
Invitasjon til å bli medeier i Glenholm Vingård

PS: Er du glad i østers, bør du ta turen innom Limfjorden. Her kan du nemlig gå på østersafari. Bortebest.no kommer tilbake med mer om dette senere.