Terror og politikk får oss til å ville sette oss på et fly å reise av sted. Som for eksempel til øya hvor Barack Obama ser ut til ha flyktet,  Tetiaroa i det sørlige Stillehavet. Her er ukens uhøytidelige reisenytt.

London og terrorfare: Vi lar oss ikke skremme

Har ikke du tenkt på risikoen for terroranslag når du har gått i London de siste årene? Det har vi i Bortebest.no også. Når du vandrer langs de folketette gatene i London, vet vi at vi er sårbare. Eller når vi har sendt ungene våre på klassetur dit, har vi uten å si noe, tenkt på hva vi skal gjøre dersom det skulle oppstå en situasjon. Dette fordi vi vet terrorister har drept mange mennesker i denne byen. De velvalgte ordene til statsminister Theresa May i parlamentet, var gode og ga trøst. Budskapet var enkelt og klart. «Vi lar oss ikke skremme».

–Terroristen forsøkte å nå ramme hjertet av vår nasjon, hvor folk av alle nasjonaliteter, religioner og kulturer kommer sammen for å feire verdier som demokrati og ytringsfrihet. Alle forsøk på å true disse verdiene, er dømt til å mislykkes. I morgen vil parlamentet fortsette å jobbe som normalt. Londoners og mennesker som har kommet hit fra hele verden for å se vår flotte by, vil stå opp og fortsette som normalt. De vil gå om bord i togene, de vil gå ut av hotellene og vandre gatelangs. De vil fortsette sine liv. Vi vil fortsette som før og aldri la oss kue av terror. Vi vil aldri la de hat og ondskap splitte oss.

Terroranslagene i Paris har bidratt til at 1,5 millioner færre mennesker besøkte byen i 2016 i forhold til 2015, kommer det fram i den britiske avisen Independent. Det betyr at restaurantene, hotellene, attraksjoner og butikker taper inntekter. At folk kan miste jobbene sine. Derfor slår vi et slag for å fortsette å reise til våre favorittbyer som normalt. Her litt inspirasjon.

70 år med Dior

I år er det 70 år siden den franske designeren Christian Dior åpnet sitt eget motehus. Den første kolleksjonen bestod av voluminøse skjørt og jakker og bluser som var smale rundt livet. Det ble oppstandelse: For det første var det et hån mot kvinner i etterkrigstiden da det var mangel på tekstil. Og hvem hadde penger til å kjøpe så mye stoff til bare et skjørt? For det andre hadde skjørtelengdene siden tidlig på 1900-tallet krøpet oppover. Og nå ble de igjen senket. Diors nye skjørtelengder som rakk ned på ankelen, var ikke i tråd med kvinners friere stilling. Men til tross for alle fornuftige innsigelser: kvinner elsket Diors New look. Etter Diors død i 1957 har en rekke kjente designere styrt huset, blant andre Yves Saint Laurent, John Galliano og Raf Simons. I dag er huset styrt av en kvinne, italienske Maria Grazia Chiuri. Hun sier til britiske Vogue at Diors klær og vesker kommer til å fortsette å være feminine, men at de kommer til å være yngre og hente flere elementer fra populærkultur. Derfor er det i år utstillinger som hedrer Diors couture mange steder i verden.

Dior Exhibition
Se utstillingen House of Dior: Seventy years of Haute Couture på National Gallery of Victoria i Melbourne, Australia.

Her er noen av Dior-utstillingene vi drømmer om å se:

The House of Dior: Seventy years of haute couture
140 plagg designet av huset i perioden 1947-2017 vises fram.
27. august til 7. november, 2017
National Gallery of Victoria
Melbourne, Australia
Pris: 4,50 australske dollar
www.ngv.vic.gov.au/exhibition/the-house-of-dior

Musée Christian Dior
Designerens rosa Villa les Rhumbs i Granville nordvest i Frankrike er omgjort til et museum. Her kan du se boligen og hagen. Det er også temporære utstillinger. Den siste utstillingen viet kvinner i Dior, er nylig avsluttet.
Pris: 8 euro. Studenter, arbeidsledige og funksjonshemmede 4 euro. Barn under 12 år går gratis.
Musee-dior-granville.com

Yves Saint Laurent på museum »» 

Marlon-Brando-resort-hotel-800
På Marlon Brandons resort i Fransk Polynesia ser det ut til at Barack Obama virkelig kan slappe av.

Vi følger etter Barack Obama til Fransk Polynesia

Mange føler nok for å gjøre som Barack Obama: Reise langt vekk til en vanskelig tilgjengelig øy slik at man ikke hører støy om skatt og helsereform. Ifølge Condé Nast Traveler har USAs nylig avgåtte president sjekket inn på Marlon Brandons resort på atollen Tetiaroa i det sørlige Stillehavet. Nå har jeg hatt offisielt crush på Obama siden 2005 og vurderer å selge leiligheten min for å kunne fly etter. Norske Fijireiser tilbyr reise og opphold til Tetiaroa. De skriver at øya er slik du har forstilt deg sydhavsøya: Det er vakre laguner og hvite strender og på Brandos resort får du din egen villa. For en drøm! Sikle ….