Vi skulle egentlig til Danmark, men så ble det sannelig Sverige med Österlen og Malmø, dog med en liten svipptur til Køben, i stedet. Og så måtte vi bare lage en liten reiseguide til Malmö for den som er matglad.

Det skulle også være en kjæresteferie, men så ble det familieferie istedet. Livet blir ikke alltid akkurat som man har tenkt – og det kan være helt herlig! You just gotta roll with it!

Denne lille reiseguiden til Malmø har selvfølgelig hovedfokus på mat, så er du advart.

Mysiga Malmø

Malmø er Sveriges tredje største by, ligger i Skåne län, med drøye 280 000 innbyggere, altså litt større en Bergen. Akkurat passe stor til å gi storbyfeel’en – og akkurat liten nok til å være koselig og oversiktelig.

I matbloggen min Smaken av Oslo er 2/3 opptatt av fotball – og vi visste seff alle tre at fotballhelten Zlatan kommer fra Malmø, men det innvirket ikke særlig på vår ferietur. Dog – har du mye penger, eventuelt eeeelsker den svære fotballspilleren kan du booke Zlatan suiten på Clarion Hotel & Congress Malmö Live og føle deg nærmere helten.

Beste Zlatansitat ever – på spørsmål om hva kona fikk i morgengave: «Hon fikk ju Zlatan!»

Men seriøst – Malmø er en koselig by hvor det skjer mye. Her er noen gode spisetips:

Mange bra restauranter!

Øverst på ønskelista når vi planla kjærestetur sto Bloom in the park – Michelinchef Titti Qvanströms eksperimentelle restaurant. Du vet aldri hva du får. De presenterer ikke hva du skal spise – for å gi deg muligheten til å smake uten å være forutinntatt. Gøy.

Men – etter at det gikk fra kjæresteferie til familieferie droppet vi Titti. Kanskje neste gang? Og da skal vi i alle fall få med oss hennes afternoon tea! Men videre til steder vi har spist på!

 

Malmø Bastard
Deilig å dingle i baren hos Bastard, for de har yummy cocktails!
Burrataen til Bastard
Burrataen til Bastard med frukt og basilikum…. Sukk!

Vi dro på Bastard!

Og det angret vi ikke på! Røft og kul bistro med småretter for sharing, planke med masse godsaker på (skinker, pølser, pate etc) og pizza. Og gode drinker. Ligner litt på en annen favoritt, Bæst i København. Veeeldig mørkt lokale – så bildene ble deretter…

Sjekk menyen til Bastard i Malmø HER.

Malmø (5)
Hmmm – hva skal man velge hos Lotta Love?
Malmø (4)
Lotta Love sin Chocolate Bowl – perfekt frokost som holdt oss gående gjennom mange shoppingtimer!

Sunn frokost

Vi spiste sunne acai bowls og smoothie hos Lotta Love Acai Bar i Davidshallgatan 25. Vi spiste en Classic Bowl med granola, banan, bringebær, peanøttsmør,kokosnøtt og agave, og en Chocolate Bowl med granola, kakao, banan, jordbær, kakaonibs og honning. Classic var best! Vi forsøkte også en smoothie: Creamy wheatgrass med mango, havregryn, banan, rå vanilje, hvetegress og bringebær. Kjempegod. Stedet er lite og populært. Man kan ringe inn bestilling og ta med seg maten et annet sted for å slippe kø. Hvis ikke må du bare finne din indre zen og vente, vente og vente…

Malmø (2)
Når man spiser på Surf Shack må man så klart drikke Big Wave!
Malmø (1)
Malmøs beste burger hos Surf Shack.

Malmøs beste burger

Og vi spiste byens beste burger på Surf Shack! Ser ut som om de er inspirerte av en New York favoritt, Shake Shack – men det er det ikke noe galt i. Vi slafset i oss svære, doble burgere og drakk deilig Kona-øl – Big Wave til. Hadde vi orket skulle vi hatt boozy milkshakes til dessert, men det gjorde vi faktisk ikke….

Malmø (3)
Snacks hos Saiko – umiddelbar favoritt for hele familien!

Malmøs beste sushi

Byens beste sushi er det Saiko som står for. De vant World Sushi Cup i 2013, noe som er en big deal. Vi fikk noen smakebiter fra foodtrucken deres under Malmö festivalen og det ga mersmak til en annen gang!

Svipp til Køben for en matbit

Selv om dette er en reiseguide til Malmø, er dette et godt poeng: Det er bare drøye 40 minutter med tog til København sentrum. Det betyr at du med letthet kan ta en dagstur dit. Det gjorde vi og det kostet ca 200 kroner for en voksen tur-retur-billett. Kult å kjøre over Broen med toget også! I København fikk vi testet ut det nye mini-Noma – 108. Det anbefales alle og du kan lese mer om det HER!

Malmø (9)
Hele familien ble hektet på mochi-is!

We love Bubbies!!!

Og vi fant ut at de hadde Bubbies på flere matbutikker – se etter egne små frysebokser. Bubbies er mochi-is – en hawaiiansk is inne i et dekke av smakssatt risbasert deig. Vår ultimate favoritt – og det var enstemmig i hele familien – kokos og sjokolade! Kostet 85 for 5 stykker.

Airbnb Malmø (3)
Fineste kjøkkenet på Airbnb i hele Malmø, synes vi!
Airbnb Malmø (1)
Spisebord med utsikt til bakgården og blodbøken.
Airbnb Malmø (2)
Godt å komme hjem til godstolen i sin egen Airbnb-leilighet!

Airbnb triumf!

Vi bodde hos George i en fantastisk Airbnb leilighet. Som å gå rett inn i et interiørmagasin. I et townhouse i en stille gate i gamlebyen lå leiligheten som strakk seg over to plan. Et par minutter å gå til torgene rundt. Mange gågater i området, butikker og restauranter.

Og kjøkkenet!!!! Hit må vi bare tilbake.

Vil du se mer av Georges leilighet kan du klikke her!