Her skal du få noen gode sparetips som gjør den etterlengtede ferien litt billigere. Det er nemlig mange små grep du kan gjøre i forkant av reisen som sparer deg for noen kroner. Og nei, jeg snakker ikke om å reise utenfor høysesong – som er noe alle vet.
1) Bli medlem
Dette er et gratis sparetips som kan spare deg opptil 15% av vanlig hotellpris. Hotellkjeden Strawberry (tidligere Nordic Choice Hotels) tilbyr sine medlemmer saftige rabatter på overnattinger. Som medlem får man også flere fordeler, jo flere hotellovernattinger man har. Det kan være oppgraderinger til en bedre romkategori, gratis kaffe, gratis mineralvann, sen utsjekking eller at du kan ta med en person gratis på hotellets spa.
Jeg er også medlem på Booking.com og får ofte rabatter der.
>> Du blir Strawberry-medlem her
Vil du spare ytterligere penger på overnattingen, så anbefaler jeg å bo på hostel i stedet for hotell. Det er mye rimeligere, og man må slett ikke sove på sovesal. Det finnes mange utrolig fine herberger rundt omkring i verden, og her kan du lese om noen av mine favoritter.
2) Sparetips for deg som elsker dyr
Det finnes flere plattformer for dyreeiere som ønsker dyrepass mens de er bortreist, og Trusted Housesitters er den mest anerkjente. Det koster en liten slant per måned å registrere seg på siden, men det er det søren meg verdt! Hva med å bo gratis på Manhattan i New York i tre uker – mot å passe katten Stella? Eller i Venezia der du kan passe katten Pippi?
3) Reis lett, spar penger
Jeg sverger til håndbagasje, og sparer både penger og tid på å ikke sjekke inn bagasje. Ja, det koster å ta med en liten koffert ombord også, men mye mindre enn å sjekke den inn.
Per i dag er prisen for en innsjekket koffert til utlandet:
- Inntil 369 kr per vei med Norwegian.
- Inntil 345 kr per vei med SAS (merk at prisen stiger til 395 kr hvis det er mindre enn to uker til du skal reise).
- Inntil 677 kr per vei med Ryanair.
Her sparer du kjapt noen tusenlapper hvis dere er en familie som reiser sammen.
4) La pengene styre reisen – ikke omvendt
De fleste av oss planlegger ferien ut fra hvor vi vil reise. Så blir prisen på flyreisen og prisnivået på stedet noe vi er nødt til å forholde oss til. Hvorfor ikke snu på det?
La selve reisemålet være tredjeprioritet, og begynn heller å lete etter rimelige flyreiser. Deretter vurderer du valutaen på stedet, og finner ut om du kommer ekstra langt med norske kroner. Her kan det være TUSENLAPPER Å SPARE. I tillegg får du oppleve et sted du kanskje ikke hadde på reiseradaren. Vinn-vinn!
5) Sparetips for deg som vil fly billig
Det er flere måter å spare noen kroner på flyreisen. Vi har allerede nevnt å droppe innsjekket bagasje. Her er tipsene som gir deg en billigere flybillett:
- Slett cookies når du har lett etter flybilletter uten å bestille. Hvis du ikke sletter dem, vil informasjonskapslene lagre info om hvilke reiser du har søkt etter. Da kan du gå glipp av ny, lavere pris når du senere skal tilbake for å bestille.
- Legg inn varsling på flybilletter hos Google Flights og Finn. Da finner du kjapt ut når en bestemt reise faller i pris.
- Sjekk ulike flyselskaper – det kan nemlig godt hende at utreisen er rimeligst med Norwegian, mens hjemreisen koster mindre med f.eks Ryanair.
- Bestill flyreisen hos flyselskapet fremfor via online reisearrangører. Du har bedre rettigheter når du bestiller direkte fra flyselskapet, og totalprisen er så og si alltid konkurransedyktig.
Et ekstra sparetips på tampen
Det er en kjentsak at mat og drikke på flyplassen koster det hvite ut av øyet. Ta med deg niste til flyturen, så skal du se at du plutselig sparer noen lapper.
Det kontroversielle sparetipset du ikke hørte her:
Du har sikkert sett at de selger små vinflasker i taxfree? Fyll over på en brusflaske eller en kaffekopp med lokk og spar de stive prisene på flyplassens serveringssteder. Dette har jeg fått bekreftet fra flere hold at er vanligere praksis enn man skulle tro, så det er kanskje ikke så rart at det er litt ekstra god stemning ved gaten?
PS: Det er ikke lov å nyte medbragt alkohol ombord på fly, så dette tipset gjelder kun før ombordstigning (og ja, jeg vet – det er ikke helt innafor heller).