/annonselenker/

 

Å pakke til en safari kan være vanskelig. Skal man kjøre full Karen Blixen-stil eller gå for noe mer casual? Er det varmt? Kjølig om morgenen? Trygt å gå i shorts?

Myggen ser på meg som en vandrende buffét, så da jeg skulle på safari var jeg faktisk litt bekymret. Ikke for kløende stikk, men for sykdommene de kan forårsake.

Visste du at mygg er det dyret i verden som har flest liv på samvittigheten?

Myggens forbannelse

Mygg er bærere av farlige virus som malaria, chikungunya, gulfeber, dengue og zika, og mot flere av disse finnes det ikke vaksiner. Derfor gjelder det å beskytte seg.

NorLankaHotel_04
Myggnett er et must for meg i tropiske strøk.

Et skjold mot mygg

Nosilife er en kleskolleksjon som faktisk beskytter mot mygg, flått og andre insekter. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men så leste jeg meg opp på hvordan klærne er fremstilt. Klærne er impregnert med permanent insektsbeskyttelse av typen permetrin. Middelet ligger nedfelt i plaggets trådstruktur, og vaskes derfor ikke bort.

Casual på safari

langermet genser 749 kr// myggsikre sokker 199 kr // myk hettegenser 899 kr

Nosilife er produsert av anerkjente Craghoppers som har 60 års erfaring med å lage behagelige, slitesterke og funksjonelle reiseklær. Dette er klær som blir favoritter, på tur etter tur. Eller kanskje bare på terrassen hjemme?

Lang kjole 599 kr // cardigan 299 kr // skjerf 299 kr // solhatt 349 kr

Tarzan og Jane

Vil du kjøre full safaribekledning, så har Nosilife selvsagt et bredt utvalg. Plaggene er klassisk elegante og beskytter svært godt mot mygg.  I tillegg er de fulle av smarte detaljer som lufteluker i nakken, lommer der du trenger det og de er lette i vekt. Klærne tørker fort, og er perfekte på reise.

TIL TARZAN: Safaribukser som kan konverteres til shorts 899 kr // safariskjorte 1.099 kr // safarihatt 329 kr

TIL JANE: Langermet safariskjorte 849 kr // safaribukse 699 kr // kortermet safariskjorte 799 kr

Nå har reisebutikken Chillout gode ryddetilbud på enkelte av plaggene fra Nosilife, så det gjelder å være raskt ute! De har tre avdelinger i Norge – to i Oslo og en i Bergen, og har også egen nettbutikk. Alle bestillinger over kr. 500,- leveres gratis, ellers tilkommer frakt på kr 39,-.

Ikke bare til safaribruk

Klærne fra Nosilife passer ikke bare for deg som skal ferdes i områder med høy risiko for smittsomme innsektsbåren sykdommer. De er like effektive mot mygg, flått og andre bitende insekter enten det er på Hardangervidda, på en strand i Belize der sandfluer er et stort problem, eller du rett og slett er lei av å bli spist opp av mygg ved Middelhavet.

Middelet i klærne lammer insektet når det lander på deg, slik at det faller av før det rekker å stikke. 

Endelig har du et karma-middel mot den forhatte myggen!