Penger tilbake, hvis været er dårlig i ferien? Det blir en realitet nå som TUI lanserer værgaranti til nordiske kunder. Sverige er først ut, men om ikke altfor lenge blir værgaranti innført også for norske, danske og finske gjester.

Sånn fungerer værgarantien

Når du bestiller en sol- og badeferie, er det nesten bare én ting som kan ødelegge opplevelsen, nemlig regn. Derfor får du nå muligheten til å forsikre deg mot akkurat dette. TUI Sverige innfører i løpet av oktober en værgaranti som gir deg pengene tilbake hvis det regner.

Værgarantien lanseres i samarbeid med techselskapet Sensible Weather.  I praksis betyr det at du kan legge til værgaranti, når du bestiller reisen din. Kostnaden beregnes ut i fra værprognosen der hotellet ditt ligger.

Solen skinner ofte på Gran Canaria, men ikke alltid.
Solen skinner nesten alltid på Gran Canaria – men ikke alltid. Foto: Bortebest

Penger tilbake på dagen

Sier værprognosen at det skal komme 1,5 mm nedbør per time eller mer, i minst to timer, aktiveres garantien automatisk, og du får tilbake penger samme dag. Det betyr at du kan bruke pengene på å finne på noe gøy i stedet for å være skuffet over været.

Reisens totalkostnad avgjør hvor mye penger du får igjen. Tanken er at det skal være enklest mulig å få penger refundert gjennom værgarantien, skriver TUI i en pressemelding den 9. oktober 2023.

Nå tilbyr TUI værgaranti
Kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. Foto: TUI

Jeg har faktisk hatt en del uflaks med været på ferie, så det er moro at vi kan tilby et plaster på såret til gjestene våre, hvis det skulle skje. Man kan ha uflaks, selv på det mest solsikre reisemålet, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

>> Les også: TUI engasjerer seg i dyrevelferd på reisen